ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ» ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

Ερώτηση σε Παπαδήμο για τις γερμανικές αποζημιώσεις - «Έχει εκχωρηθεί η εθνική μας κυριαρχία στη Γερμανία» - Ελάχιστη η αποζημίωση από τη Siemens. 

Υψηλούς τόνους έναντι της Γερμανίας υιοθετεί ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού σε μία προσπάθεια περιχαράκωσης του κομματικού του ακροατηρίου και αναστροφής των αρνητικών δημοσκοπικών δεδομένων που δημιούργησε η αποχώρησή του από τη συγκυβέρνηση και η μεταγραφή των Μ. Βορίδη και Αδ. Γεωργιάδη στη Νέα Δημοκρατία.

Έχοντας πλέον να αντιμετωπίσει όχι μόνον την «πίεση» της Ν.Δ. και τη δημοσκοπική άνοδο της «Χρυσής Αυγής» αλλά και την όποια επιρροή των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» του κ. Π. Καμμένου, ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης επικεντρώνει το λόγο στην «ανάγκη διαφύλαξης της εθνικής αξιοπρέπειας και ανεξαρτησίας». Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη χθες (98,9) εκτίμησε ότι η νέα δανειακή σύμβαση, που υπάγεται στο αγγλικό δίκαιο, «έχει "στηθεί" αφενός για να μην βγούμε ποτέ από την ύφεση και αφετέρου να μας πάρουν ό, τι καλύτερο διαθέτει ο τόπος μας, το αέριο, τον φυσικό πλούτο της χώρας». Μάλιστα ανέφερε πως, φεύγοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, απευθύνθηκε στους κ. Παπαδήμο, Παπανδρέου και Σαμαρά λέγοντας ότι «...δεν είναι σίγουρο ότι θα γλυτώσετε την κρεμάλα».

Επενδύοντας στην πολεμική έναντι της Γερμανίας, ο κ. Καρατζαφέρης εκτιμά ότι θα μπορέσει να εξασφαλίσει την εκλογική απήχηση του ΛΑ.Ο.Σ. Χθες κατέθεσε ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό για το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σημειώνοντας ότι «εάν διεκδικήσουμε και εξασφαλίσουμε τις Γερμανικές αποζημιώσεις, όλα αυτά τα "πακέτα" που γίνονται σήμερα είναι περιττά. Κρατάμε και την αξιοπρέπεια μας και ταυτόχρονα έχουμε ένα σημαντικό κεφάλαιο που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για την ανάπτυξη του τόπου και να αποδράσουμε από την καχεξία που έχουμε τώρα»,

Παράλληλα, με υψηλούς τόνους σημείωσε πως «έχει εκχωρηθεί η εθνική μας κυριαρχία στη Γερμανία... με ενοχλεί. Θέλω Έλληνα Πρωθυπουργό και όχι τον κ. Ραϊχενμπαχ» ενώ χαρακτήρισε ως ψίχουλα την αποζημίωση από τη Siemens, κρίνοντας ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να διεκδικήσει ακόμη και ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.