ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΣΤΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ

Νέα έρευνα για τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, ο οποίος παρενέβη με αφορμή δημοσίευμα της του "Εθνους της Κυριακής".

Σύμφωνα με αυτό 21 ακίνητα παραμένουν ανεκμετάλλευτα, ενώ την ίδια στιγμή  ξοδεύονται 5 εκατ. ετησίως  μόνο για τη μίσθωση γραφείων στα οποία στεγάζονται 8 από τις 16 ανεξάρτητες διοκητικές αρχές.

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στον αναπληρωτή οικονομικό εισαγγελέα Σπύρο Μουζακίτη ,ο οποίος καλείται να ερευνήσει αν και από ποιά συγκεκριμένα πρόσωπα έχει ενδεχομένως διαπραχθεί το αδίκημα της  απιστίας σε βαθμό κακουργήματος και σε συνδυασμό μάλιστα με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο δημοσιίευμα που προκάλεσαν τον εισαγγελικό έλεγχο: Ο Συνήγορος του Πολίτη συνεχίζει να πληρώνει μισθώματα 1,2 εκατ. ευρώ τον χρόνο για ακίνητο που βρίσκεται πίσω από το Χίλτον, ποσό που καταλήγει στο παγκάρι της Μονής Βατοπεδίου, της οποίας διαχειριστής  είναι ο προφυλακισμένος ηγούμενος της  Εφραίμ. Το ΑΣΕΠ πληρώνει κοντά στα 2 εκατ. ευρώ τον χρόνο για το κτίριο στην οδό Πουλίου.

Περί τα 41.000 ευρώ είναι τα ενοίκια για την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, 20.543 ευρώ για το ΕΣΡ, 14.000 ευρώ για τα γραφεία του Συνηγόρου του Καταναλωτή και 11.800 ευρώ για τη στέγαση της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.