ΠΙΤΤΑΚΙΟΝ

Βλέποντας τη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο προσφυγικό, με τις επιτάξεις και τα ΜΑΤ στα νησιά, καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι η πολιτική, πέραν των άλλων -πολλών, είναι η αλήθεια- χαρακτηρισμών που της έχουν αποδοθεί, είναι και η ικανότητα διαχείρισης του αβδηρητισμού και της ...λακαμίας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ Νο 2

Νέα δεδομένα στο χώρο της Κεντροαριστεράς αναμένεται να δημιουργήσει η συγκρότηση ενός νέου κομματικού σχηματισμού «στα αριστερά» του ΠΑΣΟΚ, από διαγραφέντες βουλευτές του Κινήματος, προεξαρχόντων των Λούκας Κατσέλη και Χάρη Καστανίδη.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, οι δύο πρώην υπουργοί, που διεγράφησαν, μεταξύ άλλων, από το ΠΑΣΟΚ επειδή καταψήφισαν το νέο Μνημόνιο, έχουν καταλήξει στην απόφαση να συγκροτήσουν έναν νέο κομματικό φορέα, ενώ ήδη καταρτίζουν μια πολιτική αντιπρόταση, όπως τονίζουν συνεργάτες τους.

Παρότι άσπονδοι κομματικοί φίλοι και των δύο προεξοφλούσαν κακεντρεχώς ότι «δε θα τα βρουν στο ποιος θα είναι ο αρχηγός», όλα δείχνουν ότι η πρώην υπουργός Εργασίας και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών έχουν καταλήξει σε μια ιδιότυπη διαρχία, στο πρότυπο του γερμανικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, με την κ. Κατσέλη να προορίζεται για πρόεδρος του κόμματος και τον κ. Καστανίδη να αναλαμβάνει το ρόλο του προέδρου της «Κοινοβουλευτικής Ομάδας».

Εξάλλου, η Λούκα Κατσέλη εδώ και μέρες έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος, ενώ με σαφήνεια έχει αποκλείσει (με δηλώσεις της στη ΝΕΤ) την επιστροφή της στο ΠΑΣΟΚ. «Η πόρτα του ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει για μένα οριστικά, το ΠΑΣΟΚ δεν εκφράζει πια τις θέσεις για τις οποίες έχω αγωνιστεί όλη μου τη ζωή», έχει δηλώσει χαρακτηριστικά η πρώην υπουργός.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι η επισημοποίηση της υποψηφιότητας του Χρήστου Παπουτσή για την προεδρία του Κινήματος δυσχεραίνει, κατά τεκμήριο, την απόπειρα των Κατσέλη-Καστανίδη, καθώς και ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη απευθύνεται στο ίδιο κομμάτι ψηφοφόρων, του λεγόμενου «παραδοσιακού ΠΑΣΟΚ». Ωστόσο, οι δύο διαγραφέντες πρώην υπουργοί δεν φαίνονται να προβληματίζονται –σύμφωνα με συνομιλητές τους- καθώς δε θεωρούν πως αυτή τη στιγμή ο κ. Παπουτσής έχει σοβαρές πιθανότητες να «χτυπήσει» τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην ψηφοφορία της 18ης Μαρτίου.

Έτσι, η μεν Λούκα Κατσέλη συνεχίζει να καταρτίζει ένα είδος «πλήρους πολιτικής αντιπρότασης», που θα αποτελέσει και την πολιτική πλατφόρμα του νέου εγχειρήματος, ενώ ο Χάρης Καστανίδης έχει πυκνώσει τις συναντήσεις του με πολλούς εκ των 22 διαγραφέντων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αλλά και με ορισμένους από τους 9 που ανακοινώθηκε ότι θα μείνουν εκτός των «πράσινων» ψηφοδελτίων. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχουν στο μυαλό τους οι δύο πάλαι ποτέ «κορυφαίοι» του «παπανδρεϊσμού», η πρώτη τους κίνηση (που αναμένεται εντός των επόμενων ημερών) θα είναι η ανακοίνωση της συγκρότησης μιας ενιαίας κοινοβουλευτικής ομάδας, κάτι για το οποίο προϊδέασε με δηλώσεις του ο κ. Καστανίδης, μιλώντας για «συντονισμό της κοινοβουλευτικής δράσης των ανεξάρτητων».  Αυτή η ομάδα θα αποτελέσει και τη «μαγιά» για την ανακοίνωση του νέου σχηματισμού, με τους Κατσέλη-Καστανίδη να επισημαίνουν στους συνομιλητές τους ότι «δεν πρόκειται για μια αντίδραση στο ΠΑΣΟΚ ούτε για ένα αντι-ΠΑΣΟΚ, αλλά για ένα νέο κεντροαριστερό προοδευτικό κόμμα που λείπει σήμερα από το πολιτικό σκηνικό».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.