ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΖΥΜΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΤΟΞΟ

Οι κινήσεις Καμμένου και διαγραφέντων, η διεκδίκηση της ψήφου των απογοητευμένων της Ν.Δ, η «ΠΑΤΡΙ.Δ.Α.» του Ψωμιάδη και η δύναμη της Χρυσής Αυγής.

«Μαγιά» για το νέο σχήμα της «πατριωτικής» δεξιάς θεωρούνται από πολλούς οι 16 βουλευτές που, μετά και τη χθεσινή ψηφοφορία για τον εφαρμοστικό, έμειναν – οριστικά όπως όλα δείχνουν – εκτός Νέας Δημοκρατίας. Η ηγεσία του κόμματος πέτυχε να ανακρούσουν πρύμνα μόνον 5 βουλευτές (Κεφαλογιάννης, Δερμεντζόπουλος, Τζηκαλάγιας, Λεονταρίδης, Καρυπίδης), η επιστροφή των οποίων στη Ν.Δ. και στα γαλάζια ψηφοδέλτια είναι ζήτημα χρόνου.

Το κρίσιμο ερώτημα είναι τί θα πράξουν οι υπόλοιποι, καθώς είναι σαφές ότι δεν λειτουργούν ως ομάδα και, προφανώς, δεν έχουν κοινή στρατηγική.

Από την πλευρά των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», του σχήματος που ίδρυσε ο κ. Πάνος Καμμένος εκτιμάται ότι, τελικά, τουλάχιστον 6 – 7 διαγραφέντες βουλευτές θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με τον βουλευτή της Β’ Αθήνας. Σε εξέλιξη είναι και οι συζητήσεις για τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας από τους διαγραφέντες, σενάριο που – μέχρι σήμερα – είχε καταφέρει να αποτρέψει η Νέα Δημοκρατία.

Η κινητικότητα στο χώρο της «πατριωτικής δεξιάς» είναι μεγάλη, καθώς πλέον άπαντες – ακόμη και εκείνοι που μέχρι την ψήφιση του μνημονίου αμφέβαλλαν – εκτιμούν ότι το αργότερο εντός Μαΐου θα διεξαχθούν εθνικές εκλογές. Παράλληλα, οι πρώτες «μετρήσεις» αποδεικνύουν ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια για την εκλογική επιτυχία ενός σχήματος που θα πρεσβεύει την «εθνική αξιοπρέπεια» και θα μεταχειρίζεται «αντιμνημονιακό» λόγο, ανεξάρτητο όμως από αυτόν της Αριστεράς. Στο ίδιο τμήμα της κοινής γνώμης απευθύνεται ήδη η Χρυσή Αυγή (εξ ού και τα υψηλά δημοσκοπικά ποσοστά της) και εσχάτως, μετά την αποχώρηση από την κυβέρνηση, ο ΛΑ.Ο.Σ. του Γ. Καρατζαφέρη. Το ίδιο κοινό, του πατριωτικού τόξου, επιχειρεί να προσελκύσει και ο Αντώνης Σαμαράς, μέσω των ομιλιών του, αλλά και της μεταγραφής των Μ. Βορίδη και Α. Γεωργιάδη, με το μειονέκτημα όμως ότι η επιχειρηματολογία των υπολοίπων εδράζεται στην απόρριψη του μνημονίου και των δεσμεύσεων που απορρέουν από αυτό, ένα μνημόνιο το οποίο η Νέα Δημοκρατία στηρίζει με όλες τις δυνάμεις, πλέον.

Στο πάζλ του χώρου επιχειρεί να επανατοποθετηθεί, από σήμερα, και ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, οι σχέσεις του οποίου με την τοπική Νέα Δημοκρατία είναι στο χειρότερο δυνατό σημείο. Ο κ. Ψωμιάδης αναμένεται απόψε Τετάρτη (29/2), στο Βελίδειο να παρουσιάσει την «ΠΑΤΡΙ.Δ.Α» (Πατριωτικό Δίκτυο Αφύπνισης), το οποίο – όπως ο ίδιος λέει – θα λειτουργήσει ως «δεξαμενή σκέψης», τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.