ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΑΚΗΣ...

Απορρίπτει ο εφέτης Θεοδ. Κανελλόπουλος, την αίτηση του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου για μείωση του ποσού της χρηματικής εγγυοδοσίας και άρσης του όρου της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, που του επιβλήθηκαν για την υπόθεση της ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες».

Μετά την απόφαση του κ. Κανελλόπουλου τίθενται σε ισχύ οι όροι που επιβλήθηκαν σε βάρος του πρώην υπουργού, που αφορούν την καταβολή ως εγγύηση 150 χιλιάδων ευρώ και την απαγόρευση εξόδου από την χώρα, ενώ επιπλέον όρος έχει επιβληθεί η δέσμευση του ακινήτου στην Ακρόπολη. Ετσι ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει προθεσμία έως την Τρίτη για την καταβολή του χρηματικού ποσού.

Ο πρώην υπουργός ελέγχεται και απολογήθηκε πριν λίγες ημέρες, με πολυσέλιδο υπόμνημα, για ανακριβή δήλωση "πόθεν έσχες", που υπέβαλε το 2010 για την χρήση του 2009. Η υπόθεση έφθασε στην Δικαιοσύνη, μετά τον επανέλεγχο, που διενεργήθηκε από την αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου των οικονομικών κομμάτων και βουλευτών της Βουλής, με βάση στοιχεία από την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου και την αποστολή του πορίσματός της στο Εφετείο. Για το επίμαχο ακίνητο στην Ακρόπολη, ο κ. Τσοχατζόπουλος με δηλώσεις του έχει διευκρινίσει ότι η μονοκατοικία δηλώθηκε στο "πόθεν έσχες" του 2011, καθώς αποκτήθηκε το 2010.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.