ΕΛΛΑΔΑ

ΜΙΣΘΩΘΗΚΑΝ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

Συμβόλαια μίσθωσης δημόσιας γεωργικής και κτηνοτροφικής γης υπέγραψε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Δριβελέγκας.

Δέκα νέοι αγρότες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας υπέγραψαν σήμερα το μεσημέρι τις πρώτες συμβάσεις μίσθωσης δημόσιας γεωργικής και κτηνοτροφικής γης, παρουσία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Δριβελέγκα και του αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ Γεώργιου Κορμέντζα. Πρόκειται για τη διάθεση είκοσι τεσσάρων αγροτεμαχίων τα οποία μισθώθηκαν σε νέους αγρότες στο πλαίσιο σχεδιασμού που υλοποιεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε ολόκληρη την Ελλάδα για τη μίσθωση δημόσιας γεωργικής και κτηνοτροφικής γης.

Ο κ. Δριβελέγκας υπογράμμισε ότι ο σχεδιασμός του Υπουργείου υλοποιείται με επιτυχία και τόνισε ότι στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλα αναμένεται να μισθωθούν μέχρι το τέλος του χρόνους περί τα 1700 αγροτεμάχια. Ο υφυπουργός αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου επιδιώκοντας να ενισχύσει τις προσπάθειες των αγροτών να κάνουν περισσότερο παραγωγικό το έργο τους.

Στο πλαίσιο αυτό πρόκειται να ψηφιστεί από τη Βουλή νομοσχέδιο που προβλέπει τη διάθεση εκτάσεων γης στους αγρότες. Συγκεκριμένα, δημόσιες εκτάσεις που εκχερσώθηκαν μέχρι το 1975 και συνεχίζουν να έχουν γεωργικό χαρακτήρα θα πουληθούν στους αγρότες στο 50% της αντικειμενικής τους αξίας. Επίσης, δημόσιες αγροτικές εκτάσεις που καταπατήθηκαν πριν το 1965 θα δοθούν δωρεάν στους αγρότες.

Ο υφυπουργός υπογράμμισε ακόμα ότι το επόμενο διάστημα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ετοιμάζει νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση όλων των σταβλικών εγκαταστάσεων. Στο ίδιο νομοσχέδιο θα προβλέπονται διαδικασίες που θα απλοποιούν την έκδοση άδειας λειτουργίας σταβλικών εγκαταστάσεων ώστε οι αγρότες χωρίς μεγάλο κόστος και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να νομιμοποιούν τις κτηνοτροφικές υποδομές που τους είναι απαραίτητες διευκολύνοντας έτσι τη δουλειά τους.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.