ΕΛΛΑΔΑ

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ

Οι δύο δήμαρχοι θα επισκεύτονται αύριο την Αθήνα, μετά από πρόσκληση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος. Θα συναντηθούν και με τον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση.

Στην Αθήνα θα βρίσκονται την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου οι δύο Ιταλοί δήμαρχοι οι οποίοι παρέδωσαν μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς όλους τους Ευρωπαίους. Ο Μάρκο Γκάλντι δήμαρχος της κωμόπολης Κάβα Ντέι Τιρένι και ο Τζοβάνι Μοσκατιέλο δήμαρχος της κωμόπολης Μπαρονίσι,  ανέλαβαν τη πρωτοβουλία να δημιουργήσουν το κίνημα αλληλεγγύης «Μεγάλη Ελλάδα» (Magna Graecia). Ταυτόχρονα  δημοσιοποίησαν προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ιταλική και Ελληνική κυβέρνηση την απόφασή τους  να προσφέρουν το μισθό τους ως μια συμβολική κίνηση υποστήριξης της Ελλάδας.

Η επίσκεψη τους στην Αθήνα  πραγματοποιείται με αφορμή τη πρόσκληση που τους απηύθυνε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ)  μετά τη συμβολική τους χειρονομία να εκχωρήσουν τον μισθό τους σε ένδειξη αλληλεγγύης στην κρίση που βιώνει ο ελληνικός λαός.

Στην πρόσκληση που απευθύνει η ΚΕΔΕ στους δύο ιταλούς δημάρχους, σημειώνεται ότι “ενέργειες σαν και αυτές επιβεβαιώνουν πλήρως το πνεύμα αλληλεγγύης και κοινωνικότητας που διακατέχει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα θεσμικά της όργανα στην Ευρωπαϊκή Ένωση”. Ουσιαστικός στόχος αυτής της κίνησης είναι να πολλαπλασιαστούν οι προσπάθειες των χωρών του ευρωπαϊκού νότου και όποιων άλλων δοκιμάζονται από τη σημερινή κρίση, με πρωτοβουλίες και πράξεις,  και μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που θα οδηγήσουν σε αποτροπή της ύφεσης, θα φέρουν ανάκαμψη, ίσες ευκαιρίες μέσα από την απασχόληση και θα αναθερμάνουν ευρωπαϊκές αξίες, πρότυπα και ιδανικά προς όφελος των ίδιων των λαών.

Οι δύο Ιταλοί δήμαρχοι θα έχουν στις 12 το μεσημέρι συνάντηση εργασίας με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, ενώ νωρίτερα, στις 11 το πρωί  θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου. Στις  2 το μεσημέρι οι δύο δήμαρχοι θα συναντηθούν με τον υπουργό Εσωτερικών Τ. Γιαννίτση.

Ο Μάρκο Γκάλντι, ο οποίος είναι δήμαρχος της κωμόπολης Κάβα Ντέι Τιρένι της νότιας Ιταλίας, έλαβε την απόφαση να προσφέρει το μισθό του (1.100 ευρώ) για τη στήριξη του ελληνικού λαού.

Τη σχετική απόφαση δημοσιοποίησε  με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, τον Ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Μόντι και τον Έλληνα πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο.

“Στην Ευρώπη, υπάρχει ένας λαός που λέει ότι δεν έχει αδέλφια. Και σε αυτή την ιστορική στιγμή, έχει δίκιο. Κανένας στον κόσμο δεν φέρεται με αδελφοσύνη προς τον ελληνικό λαό. Έστω και αν η Ελλάδα μάς έδωσε τη φιλοσοφία και την επιστήμη, την ποίηση και τη λογοτεχνία, το θέατρο και τη μουσική. Η Ελλάδα μάς έδωσε τον πολιτισμό και η Ιταλία και η Ευρώπη δεν είναι αδέλφια της, αλλά παιδιά της” υπογραμμίζει μεταξύ άλλων στην επιστολή του.

Σε αντίστοιχη κίνηση προχώρησε και ο δήμαρχος της κωμόπολης Μπαρονίσι, Τζοβάνι Μοσκατιέλο, ο οποίος υπογραμμίζει ότι «όσοι κυβέρνησαν τα χρόνια αυτά στην Ελλάδα, οπωσδήποτε διέπραξαν σοβαρότατα λάθη, αλλά θα ήμασταν και εμείς, τώρα, άλλο τόσο ανεύθυνοι, αν δεν στηρίζαμε -με κάθε δυνατό μέσο- αυτή τη χώρα, που είναι η κοιτίδα τού πολιτισμού μας».

 


 


1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: ΕΛΛΗΝΟ-ΙΤΑΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ | Matrix 24 29/02/2012

    […] • ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.