ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΟ ATTICA ΠΑΕΙ ...ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το δικό της πολυκατάστημα «attica», εντός του εμπορικού κέντρου «Mediterranean Cosmos» στην Πυλαία, αποκτά από τις αρχές Μαρτίου η Θεσσαλονίκη. 

Το νέο πολυκατάστημα, που «ανοίγει» 250 νέες θέσεις εργασίας, συνιστά επένδυση 5 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτούμενη εξολοκλήρου με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Κατά το πρώτο έτος της λειτουργίας του, το «attica» Θεσσαλονίκης, που θα φιλοξενεί πάνω από 85 εταιρικά σήματα-«μάρκες» (brands) σε εμβαδόν 5.000 τετραγωνικών μέτρων, εκτιμάται ότι θα πραγματοποιήσει πωλήσεις της τάξης των 10 εκατ. ευρώ.

Τα πολυκαταστήματα «attica» στο «CityLink» (από το 2005) και το εμπορικό κέντρο «Golden Hall» (2008) της Αττικής, απασχολούν 1.500 άτομα, ενώ το 2011 κατέγραψαν συνολικό τζίρο 111 εκατ. ευρώ και κέρδη 4,5 εκατ.

«Η υγιής χρηματοοικονομική κατάσταση των πολυκαταστημάτων attica, τα οποία έχουν ρευστότητα της τάξης των 30 εκατ. ευρώ και μηδενικό τραπεζικό δανεισμό, διαδραμάτισε τον βασικό ρόλο στην απόφαση επέκτασης της δραστηριότητας της εταιρίας στη Θεσσαλονίκη», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Αττικα Πολυκαταστήματα ΑΕ», Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος.

Πρόσθεσε δε, ότι στην απόφαση της εταιρείας για επέκταση στον ελληνικό Βορρά συνέβαλε και «η σχέση εμπιστοσύνης που έχει αναπτυχθεί με τη διοίκηση της LAMDA Development (σ.σ. ιδιοκτήτρια του 100% του Mediterranean Cosmos») και η προοπτική ανάπτυξης του εμπορικού κέντρου Mediterranean COSMOS».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.