ΚΟΣΜΟΣ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Η αμερικανική αλυσίδα KFC άνοιξε εστιατόριο στην Τεχεράνη παρά το αμερικανικό εμπάργκο.

Αψηφώντας τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στο Ιράν, η αμερικανική αλυσίδα εστιατορίων Kentucky Fried Chicken (KFC) άνοιξε το πρώτο της υποκατάστημα στη χώρα. Το εστιατόριο βρίσκεται στο προάστιο της Τεχεράνης Καράτζ και εγκαινιάστηκε την Παρασκευή.

Ο Άμι Χοσεΐν Αλιζαντέχ δήλωσε ότι του χρειάστηκαν πέντε χρόνια μέχρι να του δώσουν οι τοπικές αρχές την άδεια να ξανανοίξει το εστιατόριο. Το τελευταίο KFC είχε κλείσει μετά την ισλαμική επανάσταση του 1979. Ο Αλιζαντέχ είπε ότι πολύ σύντομα αναμένεται να ανοίξουν 500 υποκαταστήματα της αλυσίδας σε όλο το Ιράν.

Η λειτουργία του εστιατορίου αυτού προκάλεσε έκπληξη, όχι μόνο γιατί οι ΗΠΑ έχουν διακόψει τις σχέσεις τους με την Τεχεράνη αλλά και επειδή οι ιρανικές αρχές απαγορεύουν επιχειρηματικές δραστηριότητες που παραπέμπουν στη δυτική κουλτούρα. Πρόσφατα μάλιστα απαγόρευσαν να πωλούνται κούκλες Μπάρμπι στη χώρα. Αλλά και τη δεκαετία του '90, ισλαμιστές φοιτητές επιτέθηκαν σε  φαστ-φουντ MacDonald's στη βόρεια Τεχεράνη κι εμπόδισαν τη λειτουργία του.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.