ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΥΟ «ΛΟΥΚΕΤΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ COCA COLA - 3Ε

Κλείνει τις γραμμές παραγωγής σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα η εταιρεία Coca-Cola 3Ε, κάνοντας λόγο για αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της στην ελληνική αγορά.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει τον όγκο παραγωγής των εγκαταστάσεων της Θεσσαλονίκης και Πάτρας στις αντίστοιχες μονάδες του Σχηματαρίου, του Βόλου και του Ηρακλείου, αλλά θα συνεχίσει να λειτουργεί κέντρα διανομής και γραφεία για τις πωλήσεις και άλλες υπηρεσίες στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα. Η μετάβαση στη νέα λειτουργική δομή θα επηρεάσει 30 εργαζόμενους, για τους οποίους, σύμφωνα με πληροφορίες από την εταιρεία, θα αναζητηθούν τρόποι για την καλύτερη δυνατή αποχώρησή τους, όπως για παράδειγμα προγράμματα εθελουσίας εξόδου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η απόφαση της 3Ε είναι αποτέλεσμα της μείωσης της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών και κατά συνέπεια της σημαντικής πτώσης των πωλήσεων της εταιρείας κατά τα τελευταία τρία έτη και, ειδικότερα, το 2011 όπου ο τομέας των αναψυκτικών υποχώρησε κατά 8,9%, οι χυμοί κατά 10,1% και τα εμφιαλωμένα νερά κατά 5,7%.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης εξέφρασε τη συμπαράσταση του στους τριακόσιους εβδομήντα εργαζόμενους στο εργοστάσιο της εταιρείας Coca Cola - 3E στη Θεσσαλονίκη, που βρίσκονται σε πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις, καταγγέλλοντας παράλληλα την επιχείρηση, ότι δημιουργεί «εδώ και ένα μήνα» περιβάλλον «πλήρους ανασφάλειας και αβεβαιότητας» με το να αποφεύγει να ξεκαθαρίσει τη θέση της, σχετικά με τη φημολογούμενη μετεγκατάσταση δραστηριοτήτων της στη Βουλγαρία.

«Θεωρούμε αδιανόητο, μια επιχείρηση με κέρδη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας να επιλέγει τη μεταφορά της στο εξωτερικό, προκειμένου να εξασφαλίσει φθηνά μεροκάματα» τονίζει το ΕΚΘ.

Το ΕΚΘ υπογραμμίζει ότι «οι πολίτες- καταναλωτές της χώρας έχουν μνήμη και κρίση» και ότι «εάν συνεχιστεί αυτή η τακτική έχουν τον τρόπο να τιμωρήσουν την επιχείρηση και θα το κάνουν».

Επιστολή προς στους υπουργούς Εργασίας και Ανάπτυξης, με την οποία τους ζητά να παρέμβουν για να αποφευχθεί πιθανή συρρίκνωση ή κλείσιμο του εργοστασίου της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη έστειλε και ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Διονύσης Ψωμιάδης, προειδοποιώντας ότι «το ενδεχόμενο αποδυνάμωσης της επιχείρησης στη Βόρεια Ελλάδα θα αποτελέσει βαρύτατο πλήγμα στην ήδη δοκιμαζόμενη βιομηχανία».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.