ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ GOOGLE ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

Δεν είναι λίγοι αυτοί που θα ενθουσιάζονταν και μόνο με την σκέψη ότι θα μπορούσαν να εξερευνήσουν τη μαγεία του βυθού από την οθόνη του υπολογιστή τους. Το νέο project Catlin Seaview Survey της Google δίνει τη συγκεκριμένη δυνατότητα.

Ένα από τα μεγαλύτερα και πλουσιότερα κοραλλιογενή οικοσυστήματα, το Great Barrier Reef της Αυστραλίας, επέλεξε η Google για να απεικονίσει στις οθόνες των υπολογιστών όλων όσοι ενδιαφέρονται για τα θέματα του βυθού. Στόχος της είναι όχι μόνο να προσφέρει ένα υποθαλάσσιο οπτικό υπερθέαμα, αλλά και να βοηθήσει τον κόσμο να κατανοήσει καλύτερα πώς οι κλιματικές αλλαγές επηρεάζουν τα αντίστοιχα οικοσυστήματα. Σύμμαχός της σε αυτή την προσπάθεια είναι εξοπλισμός state of the art, όπως ρομπότ καταδύσεων, high-definition φωτογραφικές μηχανές και άλλος ειδικός εξοπλισμός, χάρη στον οποίο  καταγράφονται υποβρύχιες πανοραμικές εικόνες 360 μοιρών σε βάθος 30-100 μέτρων.

Το συγκεκριμένο project αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο, ωστόσο μπορείτε να πάρετε από τώρα μία πέρα για πέρα εντυπωσιακή «τζούρα» στο http://www.catlinseaviewsurvey.com/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.