ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ

Σύμφωνα με τους Κυριακάτικους Times του Λονδίνου, το Facebook παραδέχτηκε-  για πολλοστή φορά - ότι διάβαζε τα μηνύματα των χρηστών που είχαν κατεβάσει την εφαρμογή στο smartphone κινητό τους.

Του Γιώργου Κοίλιαρη

Εκπρόσωπος της εταιρίας ισχυρίστηκε ότι αυτό γινόταν στο πλαίσιο  δοκιμαστικών ενεργειών, προκειμένου το Facebook να αναπτύξει τη δική του υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων. Δεν είναι γνωστό μέχρι σήμερα αν η εταιρία συνεχίζει την εν λόγω πρακτική.

Ωστόσο το Facebook δεν είναι η μοναδική εταιρία που έχει καταφύγει σε τέτοιες πρακτικές. Εταιρίες όπως η Flickr, η Badoo και η Yahoo έχουν κατά καιρούς κατηγορηθεί ότι κρυφοκοιτάζουν τα μηνύματα των χρηστών τους.

Η Έμμα Ντρέιπερ, του Διεθνούς Οργανισμού Προσωπικών Δεδομένων δηλώνει: «οι προσωπικές πληροφορίες των χρηστών αποτελούν πολύτιμο αγαθό και οι εταιρίες θα κάνουν τα πάντα για να αποκτήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία.»

Παρόλα αυτά, οι μεγάλες εταιρίες δεν φαίνεται να ιδρώνουν. Παίζοντας επικοινωνιακά και δικονομικά παιχνίδια στις πλάτες των χρηστών τους αποφεύγουν την οποιαδήποτε ποινική τους δίωξη. Συνεχίζουν, έτσι, απτόητες την παρακολούθηση και την συλλογή  προσωπικών δεδομένων, προκειμένου να τις αξιοποιήσουν για να μεγιστοποιήσουν την κερδοφορία τους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.