ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ Δ.Σ.Α.

Η απεργιακή επιτροπή των δικηγόρων της Αθήνας αποφάσισε αργά σήμερα το βράδυ την «κλειστή», όπως την χαρακτήρισαν, κατάληψη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, θα παραμείνουν κλειστές όλες οι υπηρεσίες του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και δεν θα επιτραπεί η είσοδος των υπαλλήλων σε αυτόν. Αντίθετα, ανοιχτή θα παραμείνει μόνο η αίθουσα εκδηλώσεων, για να μπορεί να συνέρχεται η απεργιακή επιτροπή, ενώ παράλληλα θα επιτρέπεται μόνο η είσοδος των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, προκειμένου να μπορεί να συνεδριάσει.

Προηγουμένως, ομάδα περίπου διακοσίων μελών της απεργιακής επιτροπής παρενέβη στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, προκειμένου να υποχρεώσει τα μέλη του να συγκαλέσουν νέα γενική συνέλευση, για να αποφασιστεί η συνέχιση ή μη των απεργιακών κινητοποιήσεων των δικηγόρων, που λήγουν αύριο. Το Δ.Σ. διέκοψε τη συνεδρίαση, αλλά τα μέλη της απεργιακής επιτροπής δεν επέτρεψαν στον πρόεδρο του Συλλόγου Γιάννη Αδαμόπουλο και τα μέλη του Δ.Σ. να εξέλθουν από την αίθουσα των συνεδριάσεων.

Μετά την εκτόνωση του κλίματος, ο κ. Αδαμόπουλος και τα μέλη του Δ.Σ. εξήλθαν από την αίθουσα συνεδριάσεων, ενώ περίπου πενήντα μέλη της απεργιακής επιτροπής αποφάσισαν την κατάληψη του Συλλόγου.

Επίσης, δέκα μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ζήτησαν εγγράφως από τον κ. Αδαμόπουλο την πραγματοποίηση έκτακτης συνεδρίασης με μοναδικό θέμα τη λήψη απόφασης σύγκλησης της Γενικής Συνέλευσης του κλάδου. Όπως έγινε γνωστό, τα δέκα μέλη του Δ.Σ. προτίθενται, σε περίπτωση μη σύγκλησης του Δ.Σ. από τον πρόεδρο του Συλλόγου, να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση σε κεντρικό θέατρο της πρωτεύουσας.

Να σημειωθεί ότι η απεργιακή επιτροπή (ανεπίσημο όργανο) που έχει συγκροτηθεί προέρχεται από μέλη έξι συνδικαλιστικών παρατάξεων του Δ.Σ.Α.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.