ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΝΕΑ «ΤΟΡΠΙΛΗ» ΣΟΙΜΠΛΕ

«Αν κάποια χώρα αποφάσιζε να βγει από την Ευρωζώνη, θα μας ήταν δυσάρεστο, αλλά θα το σεβόμασταν», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. 

«Όποιος είναι στην ΟΝΕ, είναι στην ΟΝΕ. Αν κάποιο κράτος- μέλος αποφάσιζε να φύγει, η Ευρωζώνη και η Ευρωπαϊκή Ένωση βασίζονται σε αρχές όπως η ελευθερία, το κράτος δικαίου και η αποφυγή διακρίσεων και στη βάση αυτή, θα ήταν δυσάρεστο, αλλά θα έπρεπε να σεβαστούμε την απόφαση», σημείωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν θα μπορούσε να διανοηθεί την έξοδο μιας χώρας από την Ευρωζώνη.

Μετά τη συνάντησή του με τα μέλη της επιτροπής του Βραβείου Καρλομάγνου, με το οποίο θα τιμηθεί ο κ. Σόιμπλε τον Μάιο «για τη συμβολή του στην προσπάθεια να ξεπεραστεί ο διχασμός της Ευρώπης και της Γερμανίας και για τον ρόλο του ως πηγής έμπνευσης και σημαντικού παράγοντα για τη συνοχή τους κατά τις τελευταίες τρεις δεκαετίες», ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών περιέγραψε το ευρώ ως «σταθερό νόμισμα», το οποίο θα οδηγήσει την Ευρώπη και προς μια πολιτική ένωση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.