ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΥΡΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ

Έντονη προσέλευση υπήρξε σήμερα σε αρκετές εφορίες από οφειλέτες για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς το δημόσιο καθώς η προθεσμία για την υπαγωγή στη νέα ρύθμιση λήγει αύριο.

Έτσι ως και αύριο όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές θα μπορούν να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση προκειμένου να αποπληρώσουν σταδιακά και σε έως 24 μηνιαίες δόσεις τις οφειλές τους.

Οι οφειλέτες που αποδεδειγμένα δεν έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τα χρέη τους προς το δημόσιο σε έως 24 δόσεις θα μπορούν με αίτησή τους να ζητήσουν την αύξηση του χρονικού διαστήματος της ρύθμισης από τη ΔΟΥ στην οποία υπάγονται. Σημειώνεται ότι στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν:

- Ληξιπρόθεσμες οφειλές βεβαιωμένες στις ΔΟΥ ή στα Τελωνεία ως τις 31 Δεκεμβρίου 2011.

- Ληξιπρόθεσμες οφειλές ως και 10.000 ευρώ για φυσικά πρόσωπα και έως 75.000 ευρώ για νομικά πρόσωπα. Όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές πέραν των ποσών αυτών δεν θα μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση. Στις περιπτώσεις αυτές θα εφαρμόζονται οι διατάξεις αναγκαστικής είσπραξης των χρεών.

Οι οφειλέτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σε περίπτωση εφάπαξ εξόφληση της οφειλής θα διαγράφεται το 100% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, σε περίπτωση εξόφλησης του χρέους σε έως 12 δόσεις διαγράφεται το 90% της οφειλής ενώ αν η εξόφληση γίνει από 13 έως 24 δόσεις θα διαγράφεται το 75% των προσαυξήσεων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.