ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Την παρέμβαση του εισαγγελέα ζητά η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, για την υπόθεση του συζύγου της Ισίδωρου Κούβελου.

Την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα του Άρειου Πάγου Ιωάννη Τέντε ζήτησε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη για τον τρόπο που χειρίστηκε ο Πρόεδρος της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος Παναγιώτης Νικολούδης το θέμα   του βουλευτή του ενός εκατομμύριου ευρώ . Η κ. Μπακογιάννη στην αναφορά της προς τον εισαγγελέα εγκαλεί τον κ. Νικολούδη ζητώντας ουσιαστικά να ελεγχτεί αρμοδίως πειθαρχικά από τα αρμόδια όργανα. Θέτοντας  μια σειρά ερωτημάτων η κ. Μπακογιάννη καταλήγει «ασφαλώς πρόκειται για ακατάλληλο εισαγγελικό λειτουργό για την λεπτή θέση στην οποία βρίσκεται και ασφαλώς ελεγκτέο για βαρύτατα πειθαρχικά αδικήματα, πιθανώς δε και για ποινικά, εφόσον η έρευνα που πιστεύω ότι θα διατάξετε αποδείξει δόλια προαίρεση». Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόεδρος της ΔΗΣΥ διερωτάται αν «ο κ. Νικολούδης είναι συμμέτοχος σε μια άθλια προσπάθεια σπίλωσης του ονόματος μου και του κόμματος της Δημοκρατικής Συμμαχίας;».

Βγαίνοντας από το γραφέιο του εισαγγελέα, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε πως ζήτησε την πειθαρχική και ποινική δίωξη του προέδρου της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος ζήτησε.  Όπως είπε ή κάτι πάει να συγκαλυφθεί ή προσπαθούν να σπιλώσουν το πρόσωπο της και την Δημοκρατική Συμμαχία, που με τις πρωτοβουλίες της για τη διαφάνεια έχει ενοχλήσει πολλούς.

Από την πλευρά του ο εισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου θα μελετήσει την αναφορά της κ. Μπακογιάννη. Πηγές της Εισαγγελίας αναφέρουν ότι εκ του νομού η αρμοδιότητα για ενδεχόμενο πειθαρχικό έλεγχο του κ. Νικολούδη ανήκει στον υπουργό Δικαιοσύνης.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.