ΕΛΛΑΔΑ

ΣΤΟΠ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΜΕ ΠΙΣΤΩΣΗ

Σταματούν να χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους συγκεκριμένων ταμείων οι Φαρμακοποιοί Αττικής, Πειραιά και Αχαΐας.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Φρένο στη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους συγκεκριμένων ταμείων αποφάσισαν να βάλουν οι φαρμακευτικοί σύλλογοι Αττικής, Πειραιά και Αχαΐας, λόγω συσσωρευμένων οφειλών των ασφαλιστικών φορέων προς τα μέλη τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής πρόκειται για τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων στην Τράπεζα Πίστεως, των Δικηγόρων Αθηνών, των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ καθώς και τα ΤΑΠ ΟΤΕ, ΤΣΜΕΔΕ και ΤΣΑΥ.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου για να αποφασίσουν αν θα επεκτείνουν την απαγόρευση και στον ΕΟΠΥΥ, καθώς οι οφειλές των ταμείων που τον αποτελούν (κυρίως του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ) μέχρι και τα τέλη του περασμένου έτους ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια.

Όπως καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί, η κυβέρνηση δεν τήρησε το χρονοδιάγραμμα της αποπληρωμής των οφειλών στο οποίο είχε δεσμευθεί και το οποίο προέβλεπε αρχικά μια προκαταβολή 50 εκατ. Ευρώ μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Μόνο στα φαρμακεία της Αττικής οι οφειλές των Ασφαλιστικών ταμείων ξεπερνούν τα 137.7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ όπως σημειώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, ήδη πάνω από 110 εκατομμύρια έχουν ήδη καταβληθεί από τα φαρμακεία σε φορολογία αλλά και στις βιομηχανίες και τις φαρμακευτικές εταιρείες, οι οποίες επιπλέον απαιτούν και εξόφληση τοις μετρητοίς των σκευασμάτων.

Πάντως, θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο Υπουργός Υγείας έχει προειδοποιήσει τους φαρμακευτικούς συλλόγους με κατάργηση των ΣΣΕ και σύναψη ατομικών συμβάσεων των ασφαλιστικών ταμείων με τα φαρμακεία, εάν υπάρξουν τέτοιου είδους κινητοποιήσεις.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.