ΚΟΣΜΟΣ

50 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε την Τετάρτη σε σταθμό στο κέντρο του Μπουένος Άιρες στοίχισε τη ζωή σε 50 ανθρώπους ενώ άλλοι 703 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι αρχές της πόλης.

«Υπάρχουν 703 τραυματίες, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση στα νοσοκομεία», δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας διάσωσης (Same), Αλμπέρτο Κρεσέντι. Οι περισσότεροι από τους τραυματίες έχουν ήδη πάρει εξιτήριο και μόνο 46 παραμένουν για νοσηλεία. Από τους 50 νεκρούς οι έντεκα δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί, διευκρίνισε ο διευθυντής της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, Ντανιέλ Ρούσο. «Υπάρχουν έξι άνδρες και πέντε γυναίκες που δεν έχουν αναγνωριστεί. Δείχνουμε φωτογραφίες στις οικογένειες, για να μην τους δείξουμε τα πτώματα», πρόσθεσε.

Το τρένο, που μετέφερε περίπου 2.000 επιβάτες από τα δυτικά προάστια του Μπουένος Άιρες στο κέντρο της πόλης, χτύπησε στο προστατευτικό πλαίσιο κατά την είσοδό του στο σταθμό. Το δυστύχημα αυτό είναι το τρίτο σοβαρότερο που σημειώνεται στην Αργεντινή μετά από αυτό του Μπεναβίδες, το 1970, στο οποίο είχαν σκοτωθεί 236 άνθρωποι, και εκείνο του 1978 στην επαρχία Σάντα Φε, όπου έχασαν τη ζωή τους 55 άτομα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.