ΕΛΛΑΔΑ

ΧΩΡΙΣ ΝΔ Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα μετέχει στην Εξεταστική Επιτροπή για το έλλειμμα του 2009, χαρακτηρίζοντάς τη διαδικασία «παρωδία» και συγχωροχάρτι». 

Οπως δήλωσε ο γραμματέας της ΚΟ του κόμματος Κώστας Τασούλας, η χώρα πρέπει να σταθεί στα πόδια της και την αποστολή αυτή πρέπει να την επωμιστεί η νέα Βουλή με νωπή τη λαϊκή εντολή.

«Η ΝΔ πρωτοστατεί σε αυτή την αποστολή μαζί με τον λαό για να κερδίσουμε την πιο κρίσιμη μάχη, την ανάκαμψη της Ελλάδας» αναφέρει ο κ. Τασούλας και μιλάει για «αδιόρθωτο και αμετανόητο ΠΑΣΟΚ των κ.κ. Παπανδρέου και Βενιζέλου», που τούτη την ώρα και σε αυτή τη Βουλή «στήνει μαζί με τον ΛΑΟΣ μια Εξεταστική-παρωδία για να δώσει συγχωροχάρτι στον εαυτό του και να επιδιώξει την παράταση της θητείας της Βουλής». «Τίποτα από αυτά δεν αφορούν της ανάγκες της χώρας» υπογραμμίζει ο κ. Τασούλας και τονίζει πως «γι' αυτό η ΝΔ δεν μετέχει σε όλα αυτά».

Αργά χθες το βράδυ η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την πρόταση 111 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής με 168 «ναι», 76 «όχι» και 12 «παρών». Υπέρ της πρότασης ψήφισε ο ΛΑΟΣ, η ΝΔ καταψήφισε, «παρών» ψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ ενώ παρόντες στην ψηφοφορία ήταν 256 βουλευτές.