ΚΟΣΜΟΣ

ΑΛ-ΤΖΑΖΙΡΑ: ΔΕΝ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΛΟΥΖΗ

Την απόφασή του να μην μεταδώσει τα βίντεο που τράβηξε ο δολοφόνος της Τουλούζης, ενώ εκτελούσε τα θύματά του, ανακοίνωσε το αλ-Τζαζίρα.

Οι υπεύθυνοι του αραβικού τηλεοπτικού δικτύου, που εδρεύει στο Κατάρ, ύστερα από ένσταση του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί.

«Λάβαμε ένα βίντεο από μια ανώνυμη πηγή, με τον τίτλο «Η επίθεση της αλ-Κάιντα στη Γαλλία», το οποίο φαίνεται να δείχνει τις πρόσφατες δολοφονίες στην Τουλούζη και το Μοντομπάν. Λόγω του περιεχομένου του, το παραδώσαμε αμέσως στη γαλλική αστυνομία -όπως οφείλαμε να κάνουμε- και διεξάγει έρευνες. Σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας του αλ-Τζαζίρα και δεδομένου ότι δεν προσφέρει καμία πληροφορία που να μην είναι ήδη γνωστή στο κοινό, το ειδησεογραφικό τμήμα δεν πρόκειται να μεταδώσει κανένα στιγμιότυπο από το περιεχόμενό του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Όπως γνωστοποίησε το Αλ-Τζαζίρα, ήδη έχει δεχτεί αμέτρητα αιτήματα από άλλα μέσα ενημέρωσης, ώστε να λάβουν αντίγραφα του μαγνητοσκοπημένου υλικού, αλλά τα έχει απορρίψει όλα.

Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο το βίντεο να αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο από συνεργό του Μεράχ.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.