ΕΛΛΑΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΑΝ ΝΑΥΑΓΟ, ΒΡΗΚΑΝ ΛΑΘΡΑΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ

Η εξαφάνιση του Ελληνοαυστραλού μηχανικού του καταμαράν πλοίου  «ILION» σημαίας Σιέρα Λεόνε, το οποίο έπλεε ανοιχτά των ακτών της Κεφαλονιάς, ήταν η αιτία να αποκαλυφθεί ότι το πλοίο μετέφερε λαθραία τσιγάρα.  

Η περίεργη αυτή υπόθεση ξεκίνησε όταν ενημερώθηκε  το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και άρχισε η επιχείρηση εντοπισμού του 40χρονου μηχανικού, με την συμμετοχή πλωτών περιπολικών, Ναυαγοσωστικού και Ελικόπτερου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και παραπλεόντων πλοίων με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Σε  έλεγχο που έγινε επί του πλοίου διαπιστώθηκε ότι υπήρχε κρυμμένη μεγάλη ποσότητα τσιγάρων, χωρίς τα απαραίτητα παραστατικά, ενώ από την καταμέτρηση που ακολούθησε με τον κατάπλου του στο λιμάνι της Κεφαλλονιάς, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε  επτά χιλιάδες πεντακόσιες εξήντα (7.560) κούτες τσιγάρα, ενώ κατά δήλωση του πληρώματος το συνολικό φορτίο ήταν 16.000 κούτες , όπου μέρος αυτού που δεν βρέθηκε απορρίφθηκε από αυτούς στη θάλασσα.

Από την Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας συνελήφθησαν τα πέντε  μέλη του πληρώματος (τρεις Έλληνες και δύο υπήκοοι Μπαγκλαντές), ο 59χρονος φερόμενος ως ιδιοκτήτης του πλοίου καθώς και ένας 69χρονος.

Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας, ενώ το πλοίο και η ποσότητα των τσιγάρων κατασχέθηκαν.
Ο καπετάνιος κατέθεσε στο Λιμεναρχείο κατηγορηματικά πως εκτελούσε εντολές Γιώργου  Δημητρίου Βεντούρη. Το πλοίο απέπλευσε από το Μαυροβούνιο και τα λαθραία τσιγάρα μεταφορτώθηκαν εν πλω από άλλο λαθρεμπορικό πλοίο. Οι κούτες που δεν βρέθηκαν, εικάζεται ότι πετάχθηκαν στη θάλασσα ή μεταφορτώθηκαν σε άλλο πλοίο.
Από την στεριά, την επιχείρηση μεταφοράς συντόνιζαν ο Γ.Δ.Βεντούρης, 59 χρόνων κι ένας 69χρονος Έλληνας συνεργάτης του.
Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο του 2011,  το πλοίο αυτό είχε ναυλωθεί από τον Δήμο  Σαμοθράκης, για να εκτελέσει δρομολόγια από το νησί τους για Λήμνο-Αλεξανδρούπολη. Το πλοίο τελικά δεν έκανε δρομολόγια ποτέ, αλά βρέθηκε στη Λιβύη, για λογαριασμό των ανταρτών.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.