ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΕ 4 ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ Ο ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ

Καταπέλτης για τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη είναι το πόρισμα του εισαγγελέα πρωτοδικών Γιάννη Δραγάτση για την υπόθεση των δανείων ύψους 701 εκατ. ευρώ που δόθηκαν σε εταιρείες συμφερόντων του επιχειρηματία την περίοδο της προεδρίας του στην Proton Bank.

Ο εισαγγελικός λειτουργός μετά από πολύμηνη έρευνα καταλογίζει στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη τέσσερα κακουργήματα, που είναι: διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη σε βαθμό κακουργήματος, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, υπεξαίρεση και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Τον κατάλογο των υπό δίωξη προσώπων που συμμετείχαν στην υπόθεση συμπληρώνουν έξι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Proton Bank και της επιτροπής πιστοδοτήσεων της τράπεζας, 15 εκπρόσωποι εταιρειών και 6 ιδιώτες οι οποίοι κατά περίπτωση φέρονται να έχουν διαπράξει σειρά κακουργηματικών πράξεων και να εμφανίζονται ως συνεργοί του Λ. Λαυρεντιάδη, στην απάτη και στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενώ ο εισαγγελέας τους εμφανίζει και ως μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο εισαγγελέας στο πολυσέλιδο πόρισμά του, ο Λαυρεντιάδης και οι συνεργοί του φέρονται ότι εξαπάτησαν την Τράπεζα της Ελλάδος στέλνοντας "μαγειρεμένα" στοιχεία, ενώ εξακολουθούσαν να χορηγούν επισφαλή δάνεια και μετά το πόρισμα της ΤτΕ, που διαπίστωνε τους κινδύνους. ο κ. Δραγάτσης διαβίβασε το πόρισμά του στον οικονομικό εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη, ο οποίος αφού το μελετήσει θα παραγγείλει και την άσκηση των ποινικών διώξεων σε βάρος των εμπλεκομένων προσώπων. τέλος, για ένα σκέλος της υπόθεσης, ο εισαγγελέας διαχώρισε τη δικογραφία προκειμένου να συνεχιστεί αυτοτελής έρευνα για να διαπιστωθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της χειραγώγησης μετοχών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.