ΕΛΛΑΔΑ

«ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ» ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ STEP.GOV.GR

Ένα χρήσιμο εργαλείο για όσους ενδιαφέρονται για προγράμματα, εκπαίδευσης, κατάρτισης και συμβουλευτικής παρουσιάζουν αύριο τα υπουργεία Παιδείας και Εργασίας.

Πρόκειται για το www.step.gov.gr, ένα διαδικτυακό κόμβο που θα περιέχει τα εκάστοτε ενεργά προγράμματα εκπαίδευσης, κατάρτισης και συμβουλευτικής στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος δια βίου μάθησης.

Ο δικτυακός κόμβος διαθέτει:

-Προγράμματα κατάρτισης υπουργείων για την ενίσχυση της απασχόλησης και τη δια βίου μάθηση.

-Εκδηλώσεις που αφορούν την ενίσχυση της απασχόλησης και τη δια βίου μάθηση.

-Διαδικασίες, νόμους και διατάξεις ώστε να υπάρχει μια συνεκτική βάση-οδηγός για κάθε ενδιαφερόμενο.

-Συνδέσεις με άλλες κρατικές πύλες, που αποσκοπούν στην ενθάρρυνση και την στήριξη της επιχειρηματικότητας, ειδικά των νέων.

Μέσα από τον ιστότοπο θα:

-παρέχεται πληροφόρηση για όλα τα προγράμματα κατάρτισης, εκπαίδευσης και συμβουλευτικής τα οποία εντάσσονται στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος δια βίου μάθησης και από τα οποία μπορούν να επωφεληθούν.

-δίνεται η δυνατότητα επιλογής του κατάλληλου προγράμματος, βάσει των αναγκών και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών.

-οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ζητούν και να λαμβάνουν αναλυτικότερη πληροφόρηση από τους φορείς υλοποίησης των προγραμμάτων αυτών.

Το www.step.gov.gr θα παρουσιάσουν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης και ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, αύριο το μεσημέρι.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.