ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΠΤΑ «ΝΑΙ», ΠΕΝΤΕ «ΟΧΙ» ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΣΤΟ PSI

Τη συμμετοχή στο PSI αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια επτά ασφαλιστικών ταμείων. "Όχι" είπαν πέντε Ταμεία, ενώ αύριο συνεδριάζουν για το θέμα ακόμη δύο.

Τα Ταμεία έχουν επενδύσει συνολικά περί 21 δισ. ευρώ σε ομόλογα του Δημοσίου. Από αυτά, τα 14 δισ. εντάσσονται υποχρεωτικά στο PSI, καθώς έχουν επενδυθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος. Τα Ταμεία καλούνται να αποφασίσουν αν θα εντάξουν στο πρόγραμμα και τα υπόλοιπα 6,6  δισ. ευρώ.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν πως μετά τις σημερινές αποφάσεις από τα 6,6 δισ. θα κουρευτούν περίπου τα 3 δισ. ευρώ.

Υπέρ του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων ψήφισαν τα: ΙΚΑ,  ΟΠΑΔ, ΟΓΑ, Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, ΤΑΥΤΕΚΩ, ΕΤΕΑΜ και Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.

Κατά τα: ΤΕΑΙΤ, ΕΤΑΑ, ΤΑΠΙΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΤΕΑΠΑΣΑ.

Αύριο θα αποφασίσουν οι διοικήσεις του ΟΑΕΕ και ΤΕΑΔΥ.

Διαμαρτυρίες εργαζομένων και συνδικαλιστών

Το πρωί συγκεντρώθηκαν έξω από πολλά ασφαλιστικά ταμεία εκπρόσωποι των εργαζομένων, ζητώντας να μην συμμετέχουν στο κούρεμα.

Το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΤΕΑΔΥ. Η συνεδρίαση του ΔΣ διακόπηκε για αύριο. Ωστόσο η ΑΔΕΔΥ καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας.

"Σκοπός της παρέμβασης ήταν να καταδειχθεί η αντίθεση των εργαζομένων στη συμμετοχή του ταμείου στο PSI και στο 'κούρεμα' των ομολόγων που αποτελεί πλήγμα για την περιουσία των Ταμείων", δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Τσικρικάς.

Ως πιθανότερο ενδεχόμενο εκτιμάται, πάντως, η απόρριψη του PSI από το ΔΣ του ΤΕΑΔΥ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.