ΚΟΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΠΥΡΠΟΛΗΣΗ ΘΙΒΕΤΙΑΝΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ

Ένας (ακόμη) μοναχός αυτοπυρπολήθηκε και εκατοντάδες άλλοι Θιβετιανοί διαδήλωσαν σήμερα σε μια πόλη μοναστηριών στην επαρχία Τσίνγκχαϊ της δυτικής Κίνας, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ο Τζαμγιάνγκ Παλντέν, 34 ετών, αυτοπυρπολήθηκε σήμερα το πρωί στην πόλη Λονγκγού (Ρόνγκουο στα θιβετιανά), στην κομητεία Τόνγκρεν (Ρεμπκόνγκ) της επαρχίας Τσίνγκχαϊ, σύμφωνα με την οργάνωση Ελεύθερο Θιβέτ (Free Tibet), η οποία εδρεύει στο Λονδίνο, και τον ιστότοπο Phayul.com, ο οποίος εδρεύει στην Ινδία. Ο Παλντέν αυτοπυρπολήθηκε κοντά στο μοναστήρι Ρόνγκουο, ενώ συγκεντρώνονταν μοναχοί και πιστεύεται ότι επέζησε, σύμφωνα με πηγές της οργάνωσης Ελεύθερο Θιβέτ.

Η αυτοπυρπόλησή του προκάλεσε μια διαδήλωση περίπου 500 μοναχών και λαϊκών, αφού η αστυνομία μετέφερε τον Παλντέν σε νοσοκομείο στην περιοχή για να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες. Μοναχοί μπήκαν στο νοσοκομείο, πήραν τον τραυματισμένο ιερωμένο και τον μετέφεραν πίσω στο μοναστήρι, κατά την οργάνωση.

Οι διαδηλωτές αργότερα «έψαλλαν και προσεύχονταν» επιτηρούμενοι από την παραστρατιωτική αστυνομία, ενώ ορισμένοι από αυτούς κρατούσαν μια φωτογραφία του εξόριστου Δαλάι Λάμα.

Οι μοναχοί επέστρεψαν στο μοναστήρι μετά την διαδήλωση όμως μοναχοί από άλλα μοναστήρια «ταξίδευαν στην περιοχή σε ένδειξη αλληλεγγύης», ανέφερε ακόμη η οργάνωση Ελεύθερο Θιβέτ. Η οργάνωση πρόσθεσε ότι μαθητές σε κοντινά σχολεία έκαναν μια χωριστή διαδήλωση στην πόλη σήμερα, έπειτα από μια διαδήλωση περίπου 700 σπουδαστών την περασμένη εβδομάδα.

Η σημερινή αυτοπυρπόληση ήταν η 28η στο Θιβέτ τα τελευταία τρία χρόνια και η 15η μέσα σε ένα χρόνο. Τουλάχιστον 19 από όσους αυτοπυρπολήθηκαν έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με θιβετανικές πηγές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.