ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Η Ε.Ε. ΜΟΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Την παραμονή της Ελλάδας εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας υπεραμύνθηκε ο πρόεδρος  του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση του μόνιμου ευρωπαϊκού μηχανισμού.

Τόνισε ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή για τη χώρα. «Δεν υπάρχει άλλο γήπεδο μες στο οποίο να μπορούσαν να διαμορφωθούν καλύτερα μέτωπα, καλύτεροι συσχετισμοί, ομαδοποιήσεις κρατών μελών που κάποτε έπαιζαν κάποιο ρόλο μέσα στους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς», ανέφερε.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επισήμανε ότι η Ελλάδα σπεύδει να κυρώσει τα τρία αυτά κείμενα, «γιατί θέλει να αποδείξει ότι είναι συνεπής, ότι είναι αξιόπιστη, θέλει πράγματι να ενισχύσει την ευρωπαϊκή και διεθνή της εικόνα, θέλει να ενισχύσει τη διαπραγματευτική της θέση, θέλει με τέτοιου είδους κινήσεις στην πραγματικότητα να προστατέψει το εισόδημα, την περιουσία, την εργασία, την προοπτική του Έλληνα πολίτη».

Η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είχε και προεκλογικό χρώμα. «Έχει πολύ μεγάλη σημασία ο Έλληνας πολίτης σε λίγες εβδομάδες να τοποθετηθεί όχι μόνο με κριτήριο τοπικές ή εθνικές διευθετήσεις, όχι με βάση ένα κομματικό πατριωτισμό μικρού βεληνεκούς, όχι με βάση ξεπερασμένα παλαιοκομματικά κριτήρια, αλλά με τη διορατικότητα, την ιστορικότητα και την προοπτική που επιβάλλουν οι περιστάσεις», υπογράμμισε.

Αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά στο τρίπτυχο ασφάλεια, κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη και ανάπτυξη. «Ο πολίτης καλείται να προστατέψει αυτό που ο ίδιος έχει καταφέρει: την εθνική περιουσία που διαμορφώσαμε μέσα από τις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού. Μπορούμε αυτό όλο να το μετατρέψουμε σε ένα ισχυρό μοχλό, προκειμένου η Ελλάδα να αποκτήσει εθνικό στρατηγικό σχέδιο...», πρόσθεσε.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος άφησε και αιχμές κατά της Ν.Δ., τονίζοντας ότι «εάν κάποιοι εξακολουθούν να μένουν περιχαρακωμένοι στα στενά όρια του κομματικού πατριωτισμού και να διεκδικούν τους δικούς τους ανεμόμυλους, μπορούμε απλά και μόνο να τους παρακολουθήσουμε με συμπάθεια και να τους κάνουμε μια τελευταία έκκληση να συνέλθουν και να αντιληφθούν ποια είναι η πραγματικότητα της χώρας, ποια είναι η πραγματικότητα του κόσμου».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.