ΕΛΛΑΔΑ

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Τη δυνατότητα εκμάθησης είτε γαλλικών είτε γερμανικών θα έχουν οι μαθητές του δημοτικού από το νέο σχολικό έτος, ενώ τα δεύτερα θα διδάσκονται (και) ως γλώσσα επιλογής στο Λύκειο.

Έπεσαν οι υπογραφές στη χάρτα συνεργασίας ανάμεσα στο υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Γκαίτε (Goethe Institut), ενώ έγιναν και η σχετική ανακοίνωση από την πλευρά της υφυπουργού Παιδείας, Εύας Χριστοφιλοπούλου. Στόχος της συγκεκριμένης ενέργειας είναι η ελληνογερμανική συνεργασία σε μια σειρά από τομείς της εκπαίδευσης.

Η εν λόγω χάρτα αφορά σε 340.000 μαθητές και 2.500 καθηγητές και προβλέπει συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές για την επιμόρφωση γερμανικής γλώσσας για τους καθηγητές, την από κοινού διοργάνωση δωρεάν επιμορφωτικών σεμιναρίων, όπως και τη συνεργασία για τη διδασκαλία της γερμανικής γλώσσας στα ελληνικά δημόσια σχολεία.

Στο συγκεκριμένο πλαίσιο προβλέπονται επισκέψεις σχολείων στο Ινστιτούτο Γκαίτε, αλλά και επισκέψεις του Γκαίτε σε σχολεία. Ακόμη, εκπαιδευτικό υλικό του Γκαίτε θα αναρτηθεί στο Ψηφιακό Σχολείο, ενώ θα παρέχονται υποτροφίες σε καθηγητές γερμανικών της δημόσιας εκπαίδευσης.

Ο νέος υπουργός Παιδείας, Γ. Μπαμπινιώτης εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για την υπογραφή της χάρτας, ενώ επισήμανε ότι «δεν έχουμε ακόμη τη γλωσσική πολυμορφία που απαιτεί μια σύνθετη παιδεία». Ο υπουργός ανέφερε πως η χάρτα διευρύνει και εμβαθύνει το πεδίο γλωσσομάθειας και έκανε λόγο για μια σημαντική προσπάθεια, την οποία αγκαλιάζει το σχετικό υπουργείο.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ινστιτούτου, Μπρούνο Γκρος ανέφερε: «Το ινστιτούτο Γκαίτε στην Αθήνα είναι το παλαιότερο στο εξωτερικό, είναι ο σκαπανέας της πολιτικής που συνδέει τις δύο χώρες».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.