ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΔΕΝ... ΒΙΑΖΕΤΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

Τη δυσαρέσκειά του  για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην εκδίκαση υποθέσεων διαφθοράς με πρωταγωνιστές πολιτικούς ή κρατικούς αξιωματούχους  εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαιωάννου σε σύσκεψη που είχε το πρωί με την ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα μάλιστα με τον υπουργό, οι αρμόδιες αρχές δεν φαίνεται να εφαρμόζουν  στην πράξη το ν. 4022/2011 που προβλέπει διαδικασίες εξπρές  για υποθέσεις διαφθοράς στις οποίες εμπλέκονται  πολιτικοί και κρατικοί αξιωματούχοι προκειμένου να προχωρούν οι σχετικές ανακριτικές ενέργειες κατά προτεραιότητα και η εκδίκαση τους να προσδιορίζεται το συντομότερο δυνατό. Δυσαρεστημένος όμως εμφανίστηκε και για το γεγονός ότι δεν του έχουν αποσταλεί τα στοιχεία που αφορούν την πορεία υποθέσεων οικονομικού εγκλήματος , παρότι τα έχει ζητήσει για να απαντήσει σε σχετική ερώτηση βουλευτών. Ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε επίσης να ενημερωθεί ολόκληρη η δικαστική πυραμίδα για τις αλλαγές που επιφέρουν οι διατάξεις του προσφάτως ψηφισθέντα  ν. 4055/2012 για τη «δίκαιη δίκη και εύλογη διάρκεια αυτής»  οι οποίες τίθενται σε εφαρμογή από τις 2 Απριλίου.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης  συμμετείχαν οι Πρόεδροι του Αρείου Πάγου, Ρένα Ασημακοπούλου, του Συμβουλίου της Επικρατείας,  Παναγιώτης Πικραμμένος, του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννης Καραβοκύρης και ο  Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου,  Ιωάννης Τέντες.

Ο Μιλτ. Παπαϊωάννου ζήτησε επίσης από την ηγεσία της Δικαιοσύνης, με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού, να ενημερωθούν εισαγγελείς και δικαστές για την πιστή τήρηση των διατάξεων του νέου αθλητικού νόμου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.