ΚΟΣΜΟΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ «ΜΑΚΕΛΑΡΗ» ΜΠΡΑΙΒΙΚ

Νορβηγοί εισαγγελείς πρόκειται σήμερα (7/3) να δώσουν στη δημοσιότητα το κατηγορητήριο εις βάρος του Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, ο οποίος στις 22 Ιουλίου σκότωσε 77 ανθρώπους και τραυμάτισε 40.

Η δημοσιοποίηση των κατηγοριών θα γίνει λίγο μετά την ανάγνωσή τους στον ίδιο τον Μπράιβικ, ο οποίος κρατείται στη φυλακή.

Το κατηγορητήριο θα εκθέτει με λεπτομέρειες το χρονικό των επιθέσεων και θα αναφέρει τα ονόματα των θυμάτων, όπως μετέδωσε το κρατικό νορβηγικό κανάλι NRK.

Η αστυνομία υποστηρίζει ότι ο Μπράιβικ έχει παραδεχτεί ότι πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό σε περιοχή του Όσλο όπου στεγάζονται κυβερνητικά κτίρια και ότι από την επίθεση σκοτώθηκαν οκτώ άνθρωποι, ενώ στη συνέχεια μετέβη σε νησί κοντά στην πρωτεύουσα, σε κατασκήνωση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος και σκότωσε 69 ανθρώπους.

Κατά τις ακροαματικές διαδικασίες, με πιο πρόσφατη εκείνη του Φεβρουαρίου, ο Μπράιβικ δήλωσε αθώος λέγοντας ότι βρισκόταν σε άμυνα και ότι ήθελε να τιμωρήσει την κυβέρνηση για την φιλο-μεταναστευτική πολιτική της. Η δίκη του είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 16 Απριλίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.