ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΕΝΤΕΣ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ (ΕΠΙΣΗΜΗΣ) ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Το τυπικό "ΟΚ" του Αντώνη Σαμαρά αναμένουν 4 + 3 εκ των διαγραφέντων της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να επιστρέρψουν στην κοινοβουλευτική ομάδα και τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Οι Γ. Βαγιωνάς (Χαλκιδικής), Γ. Καρασμάνης (Πέλλας), Κ. Παπασιώζος (Αρτας) και Μ. Τζίμας (Δράμας) συνυπέγραψαν κείμενο που απευθύνεται προς τον πρόεδρο της Ν.Δ. και δηλώνουν την απόφασή τους να συστρατευθούν στην προσπάθεια του κόμματος για την αυτοδυναμία. Της κοινής δήλωσης των τεσσάρων βουλευτών – που είχαν καταψηφίσει το μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς αλλά υπερψήφισαν τη... δανειακή σύμβαση και απέφυγαν οποιαδήποτε εμπλοκή με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» - είχαν προηγηθεί αρκετά 24ώρα διαβουλεύσεων στα οποία εκ μέρους της ηγεσίας πρωταγωνίστηκαν οι Κ. Τασούλας και Ανδ. Λυκουρέντζος. Οι ΜΑργ. Τζίμας και Κ. Τασούλας φέρονται, μάλιστα, να είναι οι συγγραφείς της επιστολής, την  οποία «κυκλοφόρησε» στη Βουλή ο βουλευτής Δράμας.

Η Συγγρού βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας και με τρείς ακόμη βουλευτές, τους Γ. Βλάχο (Αττικής), Κ. Γκιουλέκα (Α’ Θεσ/κης) και Ελίζα Βόζεμπεργκ, οι οποίοι δεν επιθυμούν να υπογράψουν... δήλωση. «Ούτε είναι ομάδα για να τους αντιμετωπίζουν ως τέτοια, ούτε μπορεί η ηγεσία να ζητά να γίνουν... δηλωσίες» σημειώνε χαρακτηριστικά βουλευτής της Ν.Δ. που έχει εξαιρετική γνώση των εν εξελίξει διαβουλεύσεων. Ωστόσο, το πρόβλημα μοιάζει να είναι «τεχνικό» και μόνον καθώς και οι τρείς προαναφερθέντες έχουν δημοσίως δηλώσει τη στήριξή τους στον Αντ. Σαμαρά και στη Νέα Δημοκρατία αλλά και την απόφασή τους να απέχουν των επόμενων εκλογών, εφόσον δεν επιστρέψουν στα γαλάζια ψηφοδέλτια.

«Είναι ζήτημα χρόνου» επισημαίνουν στελέχη της Ν.Δ, προεξοφλώντας ότι η επιστροφή των «ασώτων» στο γαλάζιο μαντρί θα βοηθήσει στον περιορισμό των διαρροών. Δεν παραγνωρίζουν ωστόσο και τον κίνδυνο αντιδράσεων από βουλευτές που υπερψήφισαν το Μνημόνιο και δεν επιθυμούν τον ανταγωνισμό των «αντιμνημονιακών». Εφόσον, όπως όλα δείχνουν, επιστρέψουν και οι υπόλοιποι στην Κ.Ο. της ΝΔ, ο μόνος βουλευτής που – μέχρι σήμερα – δεν έχει κάνει κίνηση επιστροφής στη Συγγρού αλλά και δεν έχει προσχωρήσει στο κόμμα του Π. Καμμένου θα είναι ο κ. Μιχ. Γιαννάκης.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΙΜΑ ΑΡΧΙΣΕ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ «ΑΣΩΤΩΝ» | Matrix 24 28/03/2012

    […] • ΔΙΑΓΡΑΦΕΝΤΕΣ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ (ΕΠΙΣΗΜΗΣ) ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.