ΚΟΣΜΟΣ

ΕΚΡΗΞΗ ΒΟΜΒΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Αυτοσχέδια βόμβα εξερράγη σήμερα το πρωί έξω από την πρεσβεία της Ινδονησίας στο Παρίσι χωρίς να προκληθούν θύματα παρά μόνο σημαντικές υλικές ζημιές σε μια ακτίνα 50 μέτρων, με πολλά αυτοκίνητα να έχουν καεί και βιτρίνες να έχουν σπάσει. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της έρευνας, αυτόπτες μάρτυρες είδαν τρείς άνδρες που άφησαν ένα δέμα κοντά στο κτίριο της πρεσβείας, το οποίο βρίσκεται στο 16ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ένας άνθρωπος που εντόπισε το ύποπτο δέμα έξω από την πρεσβεία, αντελήφθη ότι ήταν βόμβα και το μετακίνησε περίπου δέκα μέτρα μακριά, πριν απομακρυνθεί τρέχοντας.

Η βόμβα εξερράγη μερικά λεπτά αργότερα, «την ώρα που λίγος κόσμος βρισκόταν στην περιοχή», σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης.

Η υπηρεσία της αντιτρομοκρατίας της δικαστικής αστυνομίας διενεργεί έρευνα για το συμβάν. Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, ενώ στο σημείο κοντά στην πρεσβεία βρίσκονται πυροτεχνουργοί της αστυνομίας.

Κάτοικοι της περιοχής είπαν ότι το περιστατικό αυτό είναι όμοιο με την έκρηξη το 2004 βομβιστικού μηχανισμού που είχε τοποθετηθεί κάτω από τη σημαία της Ινδονησίας προκαλώντας τον ελαφρύ τραυματισμό μερικών ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.