ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ PSI ΖΗΤΑ ΤΟ ΕΜΠ

Η τυχόν συμμετοχή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στο PSI θα οδηγήσει το ίδρυμα σε απώλειες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, σημειώνει ο πρύτανης του ΕΜΠ Σίμος Σιμόπουλος σε επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην επιστολή του ο πρύτανης, ο ειδικός λογαριασμός του Πολυτεχνείου είναι κάτοχος ομολόγων ονομαστικής αξίας 37,6 εκατ. ευρώ και οι λογαριασμοί των κληροδοτημάτων είναι κάτοχοι ομολόγων ονομαστικής αξίας 4 εκατ. ευρώ. Εκτιμά δε ότι η τυχόν συμμετοχή στο PSI, θα οδηγήσει το ίδρυμα σε απώλειες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, με πιθανές δραματικές συνέπειες και συγκεκριμένα την αδυναμία του ΕΜΠ να διασφαλίσει την απρόσκοπτη εκτέλεση των εξωτερικώς χρηματοδοτούμενων έργων.

Ο κ. Σιμόπουλος επισημαίνει παράλληλα ότι η μη εκτέλεση των υποχρεώσεων που έχουν αναληφθεί μέσω σύναψης συμβολαίων με την Ευρωπαϊκή Ενωση ή και προγραμματικών συμφωνιών με ιδιωτικούς ή δημόσιους φορείς, θα μπορούσε να επιφέρει οικονομικές και νομικές κυρώσεις στο Ιδρυμα, με δυσμενέστατες επιπτωσεις στην παραγόμενη από το ίδρυμα καινοτομία και στη συμβολή του στην ανάπτυξη της χώρας. Και προσθέτει ότι όσον αφορά στους λογαριασμούς των κληροδοτημάτων οι επιπτώσεις θα είναι πολλές εναντι των φοιτητών και της χορήγησης υποτροφιών, βραβείων κλπ.

Η σύγκλητος του Ιδρύματος πάντως, αποφάσισε να διεκδικήσει να συμπεριληφθεί το Πολυτεχνείο στα εξαιρούμενα φυσικά πρόσωπα και το Τμήμα Διαχείρισης Περιουσίας των Οικονομικών Υπηρεσιών του Ιδρύματος ζητά την εξαίρεση των κληροδοτημάτων και δωρεών του Πολυτεχνείου, όπως προβλέπεται και για τα άλλα εξαιρούμενα του PSI φυσικά πρόσωπα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.