MEDIA

ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ

Εμπάθειες, χαιρεκακίες, φθόνος, λάσπες πετιούνται απ όλες τις όλες μεριές εναντίον όλων, σε μια κρίση που αντί για ανθρωπιά μας έβγαλε σκληρότητα.

Της Αλεξάνδρας Τσόλκα

*Είναι θλιβερό ανώνυμοι να φωτογραφίζουν άλλους που τους κρατούν επίσης ανώνυμους προσβάλλοντας και πικραίνοντας, με σενάρια και εμπάθειες, ενώ «κολλητοί» και συνεργάτες τους, προλαβαίνουν την αλήθεια και τα ποιος και τα  που και τα γιατί! Στον Αρμαγεδδώνα που ζει η δημοσιογραφία, εκτός από πέντε έξι μεγαλο-αποτιαμιευτές του χώρου, όλοι οι άλλοι κάνουμε τον αγώνα μας. Τουλάχιστον αν είναι να  βγάζουμε τα μάτια μας, ας υπογραφούμε κιόλας να ξέρουμε από ποιο χέρι θα προσθέσουμε γυάλινο.

*Και είναι φοβερό πως οι «καλοθελητές» πουλούν εκδούλευση και στις δυο μεριές.

*Ο Κώστας Βαξεβάνης ετοιμάζει εκπομπή για την χαμένη τιμή του life style, στο οποίο εξαπολύουμε νέο κυνήγι μαγισσών όλοι. Η χαμενη τιμή της δημοσιογραφίας; Ποιων από όλους μας είναι υπόθεση;

*Ο Γιάννης Πολίτης σε συνέντευξη για αυτόν ακριβώς τον καταστροφικό Αρμαγεδώννα είπε πως « Η δημοσιογραφία ζει πολύ άσχημα χρόνια. Πιστεύω ότι  η δική μου γενιά θα συνταξιοδοτηθεί αμέσως μόλις συμπληρώσει τα χρόνια εργασίας της και θα φύγει πολύ νωρίτερα από την αγορά ενώ οι νέοι άνθρωποι που τελειώνουν τώρα τα πανεπιστήμια, δεν θα βρίσκουν δουλειά, ήταν και η δημοσιογραφία μια «φούσκα»! Είχε περισσότερους απ’ όσους έπρεπε. Ο λόγος του μεγάλου ναυαγίου ήταν η κρίση. Όταν έχουμε κρίση, τι πλήττεται πρώτο; H επικοινωνία».

*Βέβαια και οι υπεράριθμοι είναι ένα ζητηματάκι, που όμως γεννήθηκε απ την ύπαρξη της ελεύθερης ραδιοφωνίας και της ιδιωτικής τηλεόρασης και της έκρηξης των περιοδικών και των εφημερίδων, αλλά η διαπλοκή ιδιοκτήτων, το σπαζομέσιασμα αγαπημένων παιδιών που βρίσκονταν με αμύθητες περιούσιες δεν είναι ένα άλλο ζητηματάκι;

*Θα μου πεις τι ασχολούμαι με τα σοβαρά; Γυρεύοντας για ανώνυμα δημοσιεύματα πάω; Ας πω για την εκπομπή «Πρωινό Μου» στο Μέγκα, που έγινε μεγάλο ζήτημα το μέγεθος των Ελλήνων κυρίων και κρατώντας ένα κανελόνι ή λαζάνι, θα σας γελάσω μας έδειχναν μεγέθη!

*Μετά απ αυτήν την εκπομπή κανένα κανελόνι –η λαζάνι, θα σας γελάσω- δεν θα ανακτήσει την χαμένη του γευστική αξία, χωρίς μια υποψία αισθησιασμού!

*Εδώ που τα λέμε, αν αυτό γινόταν σε μεσημεριανό απ τα παλιά, θα άφριζαν οι κριτικοί και οι ισχυροί στα ΜΜΕ. Όμως τώρα είναι κομψή πλακίτσα στο Μέγκα Μου.

*Παρ όλα αυτά μια χαρά τα είπε ο Γιώργος Λιάγκας πως κάποιοι επιχαίρουν γιατί θα κοπεί μια εκπομπή, μην υπολογίζοντας πως εκτός απ τους παρουσιαστές που τους είναι αντιπαθείς, υπάρχουν καμία 50αρια άνθρωποι που δουλεύουν σ αυτήν και που δύσκολα θα βρουν άλλη εργασία.

*Είπαμε όμως, η κρίση που πιστεύαμε πως θα μας φέρει πιο κοντά στα ανθρωπινά χαρακτηριστικά μας, στον «καιρό της Αλληλεγγύης» που λέει και ο Στέλιος Ράμφος, αλλά προς το παρών έχει αναδείξει σκληρότητα, χαιρεκακία και φθόνο!

*Το τι ανάλυση έχει πέσει απ το πρωί στις ενημερωτικές εκπομπές για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, δε λέγεται! Τι να αναλύσεις δηλαδή; Πως απηύδησε ο κόσμος και δεν επιθυμεί να βλέπει κανένα πολιτικό δημοσίως! Θέλει πολλά πτυχία η ανάλυση;

*Πάντως μούντζες έπεσαν και σε αυτές τις μαθητικές παρελάσεις προς τους επισήμους. Όπως πάει, θα καθιερωθούν από πλευράς εξουσίας οι παρελάσεις δωματίου, στα υπουργεία για να μην υπάρχει κίνδυνος και οι παραστάτες και οι διμοιρίτες της Τρίτης Λυκείου θα χαιρετούν με το λευκό γάντι πάντα σε μούντζα!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.