ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΦ' ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Γιώργος Παπανδρέου.

Η συνάντηση κράτησε περισσότερο από μία ώρα και όπως τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου  συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις εξελίξεις στον αραβικό κόσμο και ιδιαίτερα στη Συρία, αλλά και το Κυπριακό, το θέμα της υφαλοκρηπίδας και η οικουμενικότητα του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.

Σε δηλώσεις του, στους δημοσιογράφους, ο Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στη μεγάλη πρόοδο που έχει σημειωθεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις τα τελευταία δέκα χρόνια, "από την οικονομία μέχρι τον τουρισμό".

Ωστόσο σημείωσε ότι "δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν και προβλήματα", όπως αυτά που αφορούν την υφαλοκρηπίδα, τα οποία πρέπει να τα αντιμετωπιστούν. "Πρέπει να αναπτυχθούν μεγαλύτερες πρωτοβουλίες και από τις δυο πλευρές", τόνισε.

Αναφορικά με το θέμα της Οικουμενικότητας του Πατριαρχείου, ο τέως πρωθυπουργός επισήμανε ότι η Άγκυρα δέχεται κριτική γιατί αδυνατεί να αναγνωρίσει τον "οικουμενικό" χαρακτήρα του Πατριαρχείου, έτσι, όπως γίνεται κατανοητός από τις υπόλοιπες χριστιανικές Εκκλησίες και την δυτικό κόσμο.

Κύκλοι που πρόσκεινται στον τέως πρωθυπουργό ανέφεραν ότι η συνάντηση έγινε σε φιλικό κλίμα, ενώ άξιο λόγου είναι το γεγονός ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός έσπασε το πρωτόκολλο και συνόδεψε τον Γ. Παπανδρέου μέχρι την έξοδο.

Ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, για τη συνεδρίαση της ειδικής Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τον Αραβικό Κόσμο.

Αύριο αναμένεται να συναντηθεί στο Φανάρι και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.