ΕΛΛΑΔΑ

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΙΟ ΕΠΑΦΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ

Επανεκκίνηση του διαλόγου μεταξύ πρυτάνεων και υπουργείου Παιδείας, ζητούν οι πρώτοι, με ομόφωνοι απόφασή τους.

Σε ανακοίνωσή τους για τη σύνοδο που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στα Γιάννενα, οι πρυτάνεις διαπιστώνουν ότι τα προβλήματα των πανεπιστημίων έχουν οξυνθεί  τους τελευταίους μήνες, από την έναρξη ισχύος του νόμου για τα πανεπιστήμια και η αιτία είναι ότι δεν βρέθηκαν «κατάλληλες και μακροπρόθεσμες λύσεις για την αποκλιμάκωση της έντασης που οδηγεί τα Ιδρύματα σε αδιέξοδο».

«Η περίοδος αυτή σηματοδοτήθηκε εξαρχής από την έλλειψη διαλόγου και πνεύματος συναίνεσης από πλευράς υπουργείου Παιδείας. Η προσφυγή των πανεπιστημίων στο ΣτΕ θέτει με έμφαση το κοινό πλαίσιο προάσπισης της νομιμότητας και της αυτοδιοικούμενης λειτουργίας του Δημόσιου Πανεπιστημίου», αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι πρυτάνεις  επισημαίνουν πως σήμερα, που η Ανώτατη Εκπαίδευση μπορεί να συμβάλει στην έξοδο της χώρας από την κρίση, είναι σημαντικό να εξασφαλιστεί από κοινού με το υπουργείο Παιδείας το περιβάλλον δημιουργικής και εύρυθμης λειτουργίας των πανεπιστημίων. Με αυτό τον έμμεσο τρόπο, ζητούν επαναπροσδιορισμό της σχέσης των πανεπιστημίων με το υπουργείο και επισημαίνουν  ότι (με τη νέα πολιτική ηγεσία) χρειάζεται επανεκκίνηση του διαλόγου για να γίνουν οι αναγκαίες θεσμικές αλλαγές.

Η Σύνοδος, έχει ήδη προτείνει λύσεις για την αντιμετώπιση από την Πολιτεία των υψηλής προτεραιότητας άμεσων προβλημάτων που σχετίζονται με τη χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων, θεμάτων προσωπικού, φοιτητικής μέριμνας και Φοιτητικών Εστιών, θεμάτων έρευνας και καινοτομίας, καθώς και αντιμετώπισης προβλημάτων που δημιουργούνται στους Ειδικούς Λογαριασμούς, αναφέρουν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.