ΕΛΛΑΔΑ

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ

Στο ζήτημα της εκκλησιαστικής περιουσίας επανέρχεται με ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος. Υποστηρίζει ότι μεγαλύτερο μέρος της έχει περάσει στην κατοχή του κράτους και ζητεί εμμέσως την αποδέσμευση ακινήτων της, προκειμένου να προχωρήσει στην αξιοποίησή τους.

"Κανένας οργανισμός και καμία άλλη οργάνωση δεν επιτελεί τέτοιο και τόσο μεγάλο [σ.σ. φιλανθρωπικό] έργο, όπως η Εκκλησία, που θα ήταν μεγαλύτερο, αν δεν είχε ήδη προσφέρει το σύνολο σχεδόν της περιουσίας Της στο Κράτος και αν μπορούσε να αξιοποιήσει τα δεσμευμένα απ' αυτό ακίνητά Της", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, η Ιερά Σύνοδος επαναλαμβάνει ότι για το 2011 οι Μητροπόλεις, οι Ναοί, οι Μονές και τα Εκκλησιαστικά Ιδρύματα κατέβαλαν "όλες τις νόμιμες φορολογικές εισφορές", που ανέρχονται στο ποσόν των 12.584.139,92 ευρώ και ισχυρίζεται ότι πρόκειται για γεγονός "το οποίο ενίοτε αποσιωπάται".

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η Εκκλησία "αποδοκιμάζουσα τις νοοτροπίες και τις πρακτικές, που οδήγησαν στη σημερινή πολύπλευρη κρίση, για την οποία είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι, στην επιλογή των Κυβερνώντων, αλλά και εκείνες τις φωνές, οποθενδήποτε προερχόμενες, που καταφέρονται κατά του Ελληνικού Λαού, δεν θα σταματήσει να προσεύχεται, να λειτουργεί και να βοηθεί πνευματικά και υλικά τον άνθρωπο, και να επιδιώκει τη συνεργασία με την Πολιτεία στην ανακούφιση των προβλημάτων του".

Τέλος, αναφέρεται πως "η Εκκλησία, διδάσκουσα μετά του ιερού Χρυσοστόμου ότι 'το χρήμα είναι που δεν αφήνει τους ανθρώπους να είναι άνθρωποι, αλλά τους κάνει να συμπεριφέρονται ως θηρία και δαίμονες', καλεί όλους σε αυτοκριτική και μετάνοια, σε απάρνηση της 'θρησκείας της φιλαργυρίας' και επιστροφή στην ευαγγελική ζωή και την αγάπη προς τον πλησίον".

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.