ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ-ΑΜΥΝΑ

ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ ΑΠΕΙΛΕΙ…

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η Τουρκία δεν δείχνει πρόθυμη για δημιουργικό διάλογο.

Του Γιώργου Βλαβιανού

Άστραψε και βρόντηξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας υποδεχόμενος τη συντονιστική επιτροπή της μαρτυρικής Καρπασίας Κύπρου και τον πρόεδρο της Νίκο Φαλά, αναφερόμενος κυρώις στις τελευταίες δηλώσεις Μπαγίς περί προσαρτήσεως των κατεχομένων στην Τουρκία.

“Δυστυχώς ο δύστροπος γείτονας όπως είναι η Τουρκία, όχι μονάχα δεν δείχνει προθυμία κάποιου δημιουργικού διαλόγου αλλά το αντίθετο. Παρακολούησα τις τελευταίες δηλώσεις Μπαγίς ακόμη και με προσάρτηση μας απειλεί”, τόνισε ο Κάρολος Παπούλιας και πρόσθεσε: “Και από την άλλη μεριά θέλει να γίνει μέλος της Ευρωπαικής Ενωσης. Και απορώ αν καταλαβαίνουν ότι όχι μόνο με τις πράξεις αλλά και με τους λόγους που εξακολουθούν να επαναλαμβάνουν –απειλητικούς όχι μονάχα εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και εναντίον της Ελλάδος, με το casus belli- ότι δεν μπορούν να έχουν την υποστήριξη της Ευρωπαικής Ενωσης.»

Ο κ. Παπούλιας χααρακτήρισε θετικό το γεγονός των καλών σχέσεων της Κυπριακής δημοκρατίας με το Ισραήλ. «Η Τουρκία ανησυχεί σφόδρα από τις σχέσεις αυτές. Γιατί αν κάποιον παίρνει σοβαρά είναι το Ισραήλ όχι μονάχα για τη στρατιωτική του ισχύ αλλά και τη δύναμη στήριξης που έχει από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.