ΕΛΛΑΔΑ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΕΙ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι πρόεδροι των ΤΕΙ, διαμαρτυρόμενοι για το «κούρεμα» των αποθεματικών τους από την ΤτΕ. Ωστόσο, η εκπαιδευτική διαδικασία δεν πρόκειται να διακοπεί.

Οι πρόεδροι των ΤΕΙ αποφάσισαν την αναστολή της λειτουργίας των ιδρυμάτων, πλην της εκπαιδευτικής διαδικασίας, την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή.

Παράλληλα, ζητούν να συναντηθούν άμεσα με τον υπουργό Παιδείας Γιώργο Μπαμπινιώτη, ενώ προαναγγέλλουν την κατάθεση μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Σε ανακοίνωσή τους ζητούν να υπογραφεί ο προϋπολογισμός του οικονομικού έτους 2012 και να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση, από το αποθεματικό του υπουργείου Παιδείας, ώστε να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που θα ανακύψουν.

Ακόμη ζητούν να τους δοθεί η δυνατότητα πλήρους αξιοποίησης του ταμειακού υπολοίπου για να εξοφληθούν όλες οι δαπάνες του 2011.

Προειδοποιούν δε με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση από το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «κούρεμα» έγινε στις 9 Μαρτίου. Όπως αναφέρουν οι πρόεδροι, το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης χάνει με το "κούρεμα" 7,9 εκατ. ευρώ, της Πάτρας 5 εκατ. ευρώ, της Καβάλας 6 εκατ. ευρώ, της Αθήνας 9,1 εκατ. ευρώ , Δυτικής Μακεδονίας 300.000 ευρώ και Σερρών 3,5 εκατ. ευρώ.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: «ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ» ΜΕΤΑ ΤΟ… ΚΟΥΡΕΜΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΟΙ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ | Matrix 24 27/03/2012

    […] ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΕΙ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ […]

  2. Pingback: ΞΕΜΕΙΝΑΝ ΑΠΟ ΡΕΥΣΤΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ | Matrix 24 26/03/2012

    […] Εν τω μεταξύ, κινητοποιήσεις προανήγγειλαν και οι Πρόεδροι των ΤΕΙ, αντιδρώντας στο «κούρεμα» των αποθεματικών τους. Ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, ενώ προαναγγέλλουν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου στην Τράπεζα της Ελλάδος. Διαβάστε περισσότερα εδώ. […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.