ΕΛΛΑΔΑ

«ΚΟΛΛΑΕΙ» Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ - ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΒΙΖΑ ΓΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Η Αυστραλία προς το παρόν δεν διαπραγματεύεται με την Ελλάδα για τη σύναψη διακρατικής συμφωνίας τουριστικής βίζας με δικαίωμα εργασίας.

Τη δήλωση έκανε στην εφημερίδα «Νέος Κόσμος» η πρέσβης της Αυστραλίας στην Αθήνα, Τζένη Μπλούμφιλντ. Η δήλωση της αναμένεται να προκαλέσει σχετικές αντιδράσεις μιας και είχε καλλιεργηθεί η εντύπωση, τόσο από ελληνικής όσο και από αυστραλιανής πλευράς, πως σύντομα θα υπογραφόταν η σχετική συμφωνία.

Μιλώντας στο «Νέο Κόσμο», η κ. Μπλούμφιλντ, μίλησε για το μεταναστευτικό -επαναλαμβάνοντας ότι είναι «μηδαμινός» ο αριθμός των Ελλήνων που μεταναστεύουν στην Αυστραλία, αλλά και για την ανάγκη βελτίωσης των εμπορικών και πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών.

«Παρ' ότι υπήρξε αυξημένο ενδιαφέρον για τα μεταναστευτικά προγράμματα της Αυστραλίας, αυτό δεν μεταφράστηκε σε κάποια σημαντική αύξηση του αριθμού των αιτήσεων για μόνιμη επαγγελματική βίζα», είπε.

Η Μπλούμφιλντ σημείωσε ότι οι δύο χώρες συνεργάζονται στενά στον τομέα της ναυτιλίας. Ελληνικά πλοία μεταφέρουν αυστραλιανά εξαγώγιμα προϊόντα, ειδικά στους τομείς της ενέργειας και των ορυκτών στην Ασία και σε άλλες σημαντικές αγορές, συνεισφέροντας έτσι στην ευημερία της Αυστραλίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.