ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Κλείνει ο δρόμος για τα αναδρομικά των βουλευτών με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου.

Φραγμό στις διεκδικήσεις των βουλευτών για τα αναδρομικά τους βάζει με απόφασή του το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών. Οι δικαστές κατά πλειοψηφία, με ψήφους 2 έναντι 1, απέρριψαν την προσφυγή που είχε καταθέσει ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Ευγένιος Χαϊτίδης ,ο οποίος σε πρώτο βαθμό είχε δικαιωθεί καθώς το Διοικητικό Πρωτοδικείο του είχε επιδικάσει 202.496 ευρώ από τα 401.152 ευρώ που διεκδικούσε.

Ωστόσο, το Διοικητικό Εφετείο ανέτρεψε το δικαστικό πλεονέκτημα του πρώην βουλευτή  και ουσιαστικά  με την απόφασή του  κλείνει το δρόμο και για άλλους συναδέλφους του βουλευτή - πρώην και εν ενεργεία -  οι οποίοι έχουν  καταθέσει προσφυγές διεκδικώντας αναδρομικά αποζημιώσεις  επικαλούμενοι παλαιότερη απόφαση του Μισθοδικείου για τα αναδρομικά των δικαστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα υπολογίζεται ότι έχουν προσφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη περισσότεροι από 150 βουλευτές διεκδικώντας αναδρομικά, αλλά τουλάχιστον 43 από αυτούς  έχουν ήδη παραιτηθεί από τις οικονομικές τους αξιώσεις μεσούσης της δημοσιονομικής κρίσης.

Τα αναδρομικά που δόθηκαν στους δικαστές από το Μισθοδικείο αφορούν αποκλειστικά και μόνο τον δικαστικό κλάδο, πρόκειται για ανεξάρτητη και έκτακτη παροχή η οποία δεν συνδέεται με το μισθολόγιο τους, και συνεπώς δεν τίθεται  θέμα αναπροσαρμογής της βουλευτικής αποζημίωσης.

 

Με αυτό το σκεπτικό, το Διοικητικό Εφετείο, απέρριψε την προσφυγή  του πρώην βουλευτή. Οι δικαστές έκριναν ακόμα , όπως προκύπτει από το σκεπτικό της απόφασής τους, ότι η έκτακτη παροχή δόθηκε στους δικαστές  λόγω  φόρτου εργασίας  και ιδιαίτερα για τους δικαστές του Νομικού

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.