ΕΛΛΑΔΑ

ΝΕΑΝΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΕ ΤΡΕΝΟ

Εισιτήριο 12 ευρώ θα ισχύει για τους νέους, ηλικίας 13-30 ετών, που θέλουν να ταξιδέψουν με τρένο από την 1η Απριλίου. Προϋπόθεση; Να είναι κάτοχοι της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων.

Όπως προβλέπεται στη συμφωνία συνεργασίας, μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και του της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στους κατόχους της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων θα διατίθενται συνολικά 3.000 εισιτήρια στη Β’ θέση ανά μήνα, στην ειδική εκπτωτική τιμή των 12 €, για τη μετακίνηση τους σε επιλεγμένες αμαξοστοιχίες Intercity στη γραμμή Αθήνα- Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη -Αλεξανδρούπολη, καθώς και στη γραμμή Αθήνα-Καλαμπάκα.

Εξαίρεση θα αποτελούν οι ημέρες, κατά τις οποίες εμφανίζονται υψηλές πληρότητες σε ορισμένες αμαξοστοιχίες.

Οι εκπτωτικές τιμές θα καλύπτουν όλο το φάσμα των αμαξοστοιχιών, για τις οποίες ισχύει κράτηση θέσης στις παραπάνω γραμμές και θα είναι διαθέσιμες μέχρι 48 ώρες πριν από την αναχώρηση της συγκεκριμένης αμαξοστοιχίας. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου οι συγκεκριμένες θέσεις θα διατίθενται στο επιβατικό κοινό στην κανονική τους κατά περίπτωση τιμή.

Τα φθηνά εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα αρχικά μόνο μέσω θυρίδων πώλησης (δηλαδή σιδηροδρομικούς σταθμούς και τουριστικά πρακτορεία όπου υπάρχει μηχανογραφημένο σύστημα έκδοσης εισιτηρίων) και σε δεύτερη φάση και μέσω Διαδικτύου.

Στα σημεία αυτά θα ελέγχονται απαραίτητα τα στοιχεία της κάρτας του αιτούντος σε συνδυασμό με την αστυνομική του ταυτότητα, και στη συνέχεια θα εκδίδεται το εκπτωτικό εισιτήριο σύμφωνα με τις οδηγίες του ηλεκτρονικού συστήματος και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα της συγκεκριμένης αμαξοστοιχίας.

Η συμφωνία ισχύει πιλοτικά για έναν χρόνο από 01.04.2012 έως τις 31.03.2013, ενώ προβλέπεται δικαίωμα παράτασης ενός επιπλέον έτους με την υπογραφή νέου συμφωνητικού.

Οι κάτοχοι της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων θα μπορούν να ενημερώνονται κάθε μήνα για τη διαθεσιμότητα των παραπάνω θέσεων από τον ιστότοπο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ www.trainose.gr στην κατηγορία ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ.

Δείτε τα δρομολόγια του Απριλίου εδώ.

Τι είναι η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων είναι μια εκπτωτική κάρτα και έχει ισχύ στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες 37 χώρες της Ευρώπης. Απευθύνεται σε νέους από 13-30 ετών και η απόκτηση της κοστίζει 10 ευρώ το χρόνο. Προσφέρει στους κατόχους της εκπτώσεις, αλλά και τη δυνατότητα συμμετοχής τους σε εκδηλώσεις, διαγωνισμούς, αθλητικές δραστηριότητες.

Χρησιμοποιείται ήδη από περίπου 4 εκατομμύρια νέους σε όλη την Ευρώπη, στους οποίους προσφέρεται ένας κατάλογος άνω των 100.000 προσφορών για ταξίδια, πολιτιστικά γεγονότα, μεταφορικά μέσα, βιβλιοπωλεία, υπηρεσίες, καταστήματα και πολλά άλλα. Στην Ελλάδα τα ενεργά μέλη της αγγίζουν τα 15.000.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκπτώσεις που ισχύουν στη χώρα μας διατίθενται μέσω του επίσημου site της κάρτας για την Ελλάδα www.europeanyouthcard.gr. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα της ηλεκτρονικής αίτησης για την απόκτηση της κάρτας από τους νέους, καθώς και της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής επιχειρήσεων και φορέων.

Οι νέοι μπορούν να ενημερωθούν για τις παροχές της κάρτας σε όλη την Ευρώπη και μέσα από το www.europeanyouthcard.org.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.