ΕΛΛΑΔΑ

ΝΕΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΙΟ

Στον αέρα παραμένει ο νόμος-πλαίσιο, καθώς σε κανένα πανεπιστήμιο δεν έχει καταστεί δυνατό να γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών στα νέα Συμβούλια Διοίκησης.

Οι εκλογές στο Πάντειο που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα αναβλήθηκαν εκ νέου. Η διαδικασία παρεμποδίστηκε από φοιτητές, καθηγητές και διοικητικούς υπαλλήλους, που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς και κατέλαβαν την αίθουσα όπου είχαν στηθεί οι κάλπες.

Τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής επέλεξαν να αποχωρήσουν από τον χώρο, προκειμένου να μη δημιουργηθούν επεισόδια.

Σε ανακοίνωσή της, η Σύγκλητος του Παντείου αναφέρει:

«Κατά την έκτακτη διαρκή συνεδρίαση της Συγκλήτου της 21ης/3/2012 προσκλήθηκε η Οργανωτική Επιτροπή για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Α’ Συμβουλίου του Ιδρύματος, η οποία και γνωστοποίησε τη διαπίστωσή της ότι για αντικειμενικούς λόγους σήμερα δεν μπορούν να διεξαχθούν οι προγραμματισμένες εκλογές για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Α΄ Συμβουλίου του Παντείου Πανεπιστημίου.

Η Οργανωτική Επιτροπή επιφυλάχθηκε να διατυπώσει την οριστική της απόφαση, σε συνεδρίασή της, μετά τη συνεδρίαση της Συγκλήτου.

Η Σύγκλητος συμφώνησε ομόφωνα με τη διαπίστωση της Οργανωτικής Επιτροπής και ζήτησε την άμεση κοινοποίηση της απόφασής της».

Υπενθυμίζεται ότι προχθές δεν έγιναν οι εκλογές στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, ενώ την παραίτησή τους υπέβαλαν οι Οργανωτικές Επιτροπές στο ΑΠΘ αλλά και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Παρά το γεγονός ότι ο νέος υπουργός Παιδείας έχει ζητήσει επανειλημμένα την εφαρμογή του νόμου, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί. Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο βελτιώσεων, προτείνοντας συνέχιση του διαλόγου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.