ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΝΕΑ ΝΤΡΙΜΠΛΑ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ

Έτοιμος να επιστρέψει 80 εκατ. ευρώ ο Λ. Λαυρεντιάδης στο ...παρά ένα της δίωξης εναντίον του.

Στροφή 180 μοιρών κάνει ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης  επιχειρώντας, έστω και στο παρά ένα της  άσκησης  δίωξης εναντίον του για τέσσερα κακουργήματα να αντιστρέψει  τους όρους  της ποινικής διαδικασίας για τα επισφαλή δάνεια 701 εκατομμυρίων ευρώ που τον έχουν φέρει αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη.

Ο ποινικά ελεγχόμενος επιχειρηματίας, με έγγραφο που φέρει τη δική του υπογραφή, ζητά από τον εισαγγελικό λειτουργό, ο οποίος διενήργησε την έρευνα, ... πίστωση χρόνου ώστε να επιστρέψει  μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα 80 εκατομμύρια ευρώ στη Νέα Proton Βank.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο έγγραφο αναφέρεται πως ο επιχειρηματίας «επειδή επιθυμεί να  συνεχίσει απρόσκοπτα την επιχειρηματική του δραστηριότητα προτίθεται να καταθέσει ποσό 80 εκατομμυρίων ευρώ στην Νέα Proton Bank για τη διασφάλιση της λειτουργίας εξόφλησης και ρύθμισης των εταιριών που αποτελούν αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας». Μάλιστα, θέλοντας να αγοράσει χρόνο ζητά από τον κ. Δραγάτση  «μέχρι να καταστεί δυνατή η κατάθεση του ανωτέρω ποσού»  να καθυστερήσει η διαδικασία απαγγελίας των κατηγοριών.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Λ. Λαυρεντιάδης  είχε  εκφράσει και πριν από την υποβολή του πορίσματος Δραγάτση την πρόθεσή του να επιστρέψει 100 εκατομμύρια ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι τα χρήματα αυτά θα τα έβγαζε από τις δεσμευμένες καταθέσεις, ύψους 160 εκατ. ευρώ, που παραμένουν «παγωμένες» ύστερα από σχετικό αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις  ελβετικές αρχές. Ωστόσο, η προσφορά τους έμεινε στα αζήτητα, καθώς προσέκρουσε στην άρνηση του εισαγγελέα.

Το πόρισμα του  ο κ. Δραγάτσης, όπως είναι γνωστό, το έχει διαβιβάσει στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, ο οποίος αφού το μελετήσει θα αποφασίσει για την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του Λ. Λαυρεντιάδη και 27 ακόμη ατόμων που  ενεπλάκησαν στον  κύκλο των ύποπτων και αξιόποινων δανειοδοτήσεων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.