ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ Ο ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ

Μάρτυρας στην υπόθεση της Siemens o Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

Εν αναμονή της απόφασης του εισαγγελέα για την άσκηση ποινικής δίωξης σχετικά με τα επισφαλή δάνεια 701 εκατομμυρίων ευρώ  της Proton Bank, ο ελεγχόμενος επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης βρέθηκε τους τελευταίους μήνες  και πάλι στα δικαστήρια.

Αυτή τη φορά όμως, η επίσκεψή του στο Εφετείο της Αθήνας αφορούσε την υπόθεση των « μαύρων ταμείων»   της Siemens και ο Λ. Λαυρεντιάδης εξετάστηκε ως απλό μάρτυρας.

Αφορμή αποτέλεσε μία κίνηση χρημάτων, ενός εκατομμυρίου ευρώ, που εντόπισαν οι τρεις εφέτες- ειδικοί ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση  κ.κ. Μαρία Νικολακέα, Γιάννης Φιοράκης και Νίκος Πιπιλίγκας μελετώντας τα στοιχεία που ήρθαν στα χέρια τους  μετά την ικανοποίηση αιτημάτων δικαστικής συνδρομής.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δικαστές έχουν εντοπίσει έναν κύκλο προσώπων - συνολικά 14 - που έχουν μία καταβολή από τα μαύρα ταμεία, την οποία όμως δεν τη θεωρούν αξιόποινη συσχετίζοντας και το υπόλοιπο αποδεικτικό υλικό και για το λόγο αυτό έχουν αποφασίσει να τους κρατήσουν στο Status  του μάρτυρα.

Ο κ. Λαυρεντιάδης προσήλθε και κατέθεσε στο Εφετείο  εξηγώντας ότι πρόκειται για συμψηφιστική καταβολή χρημάτων, τα οποία ο ίδιος είχε νόμιμα αποκτήσει και δηλώσει στις αρμόδιες ελληνικές αρχές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.