ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΕΙ ΣΕ LOW BUDGET ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ

Σε τροχιά εκλογών βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, εν αναμονή της Εθνικής Εκλογικής του Επιτροπής. Αύριο και μεθαύριο ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα βρίσκεται στην Κύπρο, ενώ άμα τη επιστροφή του, θα πάρει ...επάνω του μεγάλο μέρος της προεκλογικής καμπάνιας του κόμματος.

Την ...φτωχική του προεκλογική καμπάνια ξεκινά και επισήμως από σήμερα το ΠΑΣΟΚ, χωρίς αφισοκόλληση και εκλογικά κέντρα, αλλά με 'πολιτικό λόγο' και προσωπική επαφή με τους πολίτες. Στόχος είναι η νίκη στις εκλογές και τελικά η 'Αυτοδύναμη Ελλάδα', που θα αποτελέσει και κεντρικό σύνθημα στην πορεία προς τις εκλογές. Ως τότε “θέλουμε να ακούσουμε και την οργή και τον θυμό και την αγανάκτηση και θα είμαστε εκεί για να μπορούμε να απαντήσουμε”, δεσμεύτηκε χθες η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Φώφη Γεννηματά, δίνοντας το στίγμα του χαρακτήρα που θα προσλάβει η προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ. Από αυτή δεν θα λείψει η αυτοκριτική, αλλά ούτε και η υπεράσπιση όσων με κόπο έγιναν την τελευταία διετία.

Για σήμερα προγραμματίζεται η πολυαναμενόμενη ανακοίνωση της σύνθεσης της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής που θεωρείται δύσκολο πάντως να συνεδριάσει κιόλας εντός της ημέρας, δεδομένου ότι θα είναι πολυπληθής και ίσως δεν προφτάσουν να ενημερωθούν σχετικώς όλα της τα μέλη. Το γεγονός όμως ότι αύριο αναχωρεί για την πρώτη του επίσημη επίσκεψη ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην Κύπρο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, συνοδευόμενος από τους κ.κ.Γιάννη Μανιάτη και Πέτρο Ευθυμίου για να έχει συζητήσεις σχετικά με την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ, στενεύει τα χρονικά περιθώρια. Άμα τη επιστροφή του από την Κύπρο άλλωστε, ο Ευάγγελος Βενιζέλος -που σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να μιλήσει στη Βουλή- θα ξεκινήσει περιοδείες και επισκέψεις σε υπουργεία και άλλους χώρους.

Εχθές πάντως, ανακοινώθηκε η σύνθεση της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων με συντονιστή τον Βασίλη Γερανίδη και μέλη τον υπεύθυνο Οργανωτικού Ευάγγελο Αργύρη, τον γραμματέα της ΚΟ Βασίλη Έξαρχο και τους Κώστα Ασκούνη, Γιάννη Σγουρό, Γιώτα Γαζή και Μαρία Αναγνωστοπούλου. Διευθυντής Πολιτικού Σχεδιασμού ανέλαβε ο Στέλιος Αγγελούδης, διευθύντρια του γραφείου του προέδρου η Χριστίνα Μανωλοπούλου και διευθυντής του άκρως 'βενιζελικού' πια κόμματος ο Νίκος Σαλαγιάννης.

Στην τετράωρη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κήρυξε «διμέτωπο αγώνα» απέναντι στην Δεξιά και την Αριστερά. Εκτίμησε ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 6 Μαΐου και ενώ ζήτησε ανανέωση κατά 60% στα ψηφοδέλτια του κόμματος, απέφυγε κάθε συζήτηση για το μέλλον των διαγραφέντων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, θέμα που μένει να διευθετηθεί. Προανήγγειλε δε, συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος την επόμενη Παρασκευή 6 Απριλίου, μάλλον πανηγυρική και χωρίς να προβλέπεται εκλογή οργάνων, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας συνεδρίασης την Μεγάλη Τετάρτη, προκειμένου το ανώτατο εκτελεστικό όργανο του κόμματος να εγκρίνει τη σύνθεση των ψηφοδελτίων του.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.