ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ: Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΙ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ

Στην πλήρη εφαρμογή του νόμου για τα ΑΕΙ επέμεινε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, μιλώντας στο βήμα της Βουλής, μετά το αλαλούμ των τελευταίων ημερών.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για αλλαγές και βελτιώσεις, αποκλείοντας σε κάθε περίπτωση τα περί ανατροπής του νόμου. Προανήγγειλε δε τη συγκρότηση της Ομάδας Εργασίας για τις βελτιώσεις.

«Ο νόμος για την Παιδεία πρέπει να εφαρμοστεί και θα εφαρμοστεί. Αυτή είναι η θέση της κυβέρνησης, η δική μου, του υπουργού Παιδείας», ξεκαθάρισε ο Λουκάς Παπαδήμος.

Ωστόσο, αναγνώρισε ότι «έχουν προκύψει προβλήματα και δυσλειτουργίες στην εφαρμογή του και είναι σκόπιμο να εξετάσουμε, με προσοχή, με ποιον τρόπο θα γίνουν ορισμένες βελτιωτικές αλλαγές, όχι όμως ανατροπές».

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε και την υιοθέτηση της πρότασης του υπουργού Παιδείας, Γιώργου Μπαμπινιώτη για τη συγκρότηση Ομάδας Εργασίας, η οποία μέχρι τα μέσα Μαΐου θα εντοπίσει -όπως είπε- τις δυσλειτουργίες που υπάρχουν και θα κάνει τις προτάσεις της.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας είχε καλέσει τον πρωθυπουργό να πάρει θέση για την «σύγκρουση» Μπαμπινιώτη-Διαμαντοπούλου.

«Δεν μπορείτε, σε αυτό το θέμα, να κάνετε τον διαιτητή. Πρέπει να πάρετε θέση. Δεν μπορώ να καταλάβω την εμμονή της πρώην υπουργού Παιδείας, που ό,τι έπιασε στα χέρια της το κατέστρεψε, να θέλει σώνει και καλά την εφαρμογή του νόμου για τα ΑΕΙ, ενώ έγινε μπάχαλο το πανεπιστήμιο και να βάλει εναντίον του κ. Μπαμπινιώτη, που εσείς επιλέξατε υπουργό σας και λέει κάτι απλό: Ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί ο νόμος», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Απαντώντας, Λουκάς Παπαδήμος σημείωσε ότι: «ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι ο νόμος αυτός θα συντελέσει στην ουσιαστική αναβάθμιση και την αποτελεσματική λειτουργία των πανεπιστημίων. Είναι, όμως, γεγονός ότι δεν έχει εφαρμοστεί πλήρως, από τον Μάιο του 2011 που ψηφίστηκε, σε κανένα από τα πανεπιστήμια, αλλά μόνο σε ορισμένα ΤΕΙ. Προκύπτουν προβλήματα δυσλειτουργίας. Είναι σκόπιμο να εξετάσουμε με προσοχή με ποιον τρόπο θα γίνουν ορισμένες βελτιώσεις, ώστε να εφαρμοστεί με αποτελεσματικό τρόπο. Ενδεχομένως απαιτούνται τροποποιήσεις, που θα συντελέσουν στην ομαλή και αποτελεσματική εφαρμογή του, αλλά όχι ανατροπές».

«Όλοι συμφωνούμε ότι η κατάσταση στα ανώτατα ιδρύματα πρέπει να βελτιωθεί. Είναι κοινή διαπίστωση όλων. Η αναβάθμισή τους θα γίνει, αν υπάρξει διάλογος για συναίνεση και αν δεν υπάρχει καχυποψία», τόνισε ο Λουκάς Παπαδήμος.

Τη γραμμή του πρωθυπουργού ακολούθησε και ο Γιώργος Μπαμπινιώτης, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή. Ωστόσο, χαρακτήρισε λάθος την ανάθεση της εφαρμογής του νόμου σε επιτροπές και όχι στους πρυτάνεις.

Διαβάστε επίσης:

ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: «Ο ΝΟΜΟΣ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΜΕ ΑΛΛΗ ΤΑΚΤΙΚΗ»

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.