ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΗΣ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε σήμερα φορείς του Δικτύου κατά της Βίας στο Σχολείο που του ανέλυσαν το πρωτοποριακό πρόγραμμα τους που εφαρμόζεται σε 50 σχολεία. Με αφορμή την επίσκεψη, ο Κ. Παπούλιας άφησε αιχμές για όσους Ευρωπαίους δεν δείχνουν αλληλεγγύη προς την Ελλάδα.

Σε πενήντα σχολεία της Αθήνας που επελέγησαν τυχαία και σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και τα μέλη του “Δικτύου κατά της βίας στο σχολείο” οργανώνονται δραστηριότητες με τις οποίες στόχος είναι η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών αλλά και μαθητών, ώστε να αναπτύξουν αίσθημα αλληλεγγύης που, δυστυχώς, λείπει όχι μόνον στον τόπο μας αλλά και στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Φορείς που δραστηριοποιούνται στο φλέγον αυτό κοινωνικό ζήτημα, έγιναν δεκτοί σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Ο πρόεδρος υποδεχόμενος την υπουργό Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου, καθηγητές και πολλά παιδιά στο Προεδρικό Μέγαρο επεσήμανε ότι το φαινόμενο της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία παίρνει διαστάσεις και δεν πρόκειται μόνον για ελληνικό φαινόμενο αλλά για πανευρωπαϊκό.

“Η εγγονή μου, οκτώ χρόνων, ήταν θύμα εκφοβισμού, κοροϊδίας σ’ ένα γερμανικό δημοτικό σχολείο. Και ξέρω πως αισθάνεται το παιδί και χαίρομαι γιατί εσείς αντιστέκεστε σ’ αυτό που κανένας μας δεν θέλει και δεν θα ήθελα να το ζήσει.

Και η επίδειξη αλληλεγγύης είναι ένα δείγμα ιδιαίτερης αρετής και μάλιστα σε εποχές δύσκολες που τα φαινόμενα αυτά της βίας και των απειλών και του ρατσισμού είναι συχνότερα”, είπε ο κ. Παπούλιας και πρόσθεσε ότι το έργο που επιτελούν “είναι έκφραση αλληλεγγύης κάτι που λείπει πολλές φορές. Και λείπει και για μας τους μεγάλους που αισθανόμαστε ότι πολλοί από τους συνανθρώπους μας μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια δεν δείχνουν αυτό που πρέπει να δείξουν, την αλληλεγγύη τους και την προθυμία τους να βοηθήσουν”.

 


Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.