ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Την παραίτησή τους υπέβαλαν τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής για τις εκλογές που αφορούν στην ανάδειξη συμβουλίου διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Σε επιστολή τους προς τον υπουργό Παιδείας, την οποία κοινοποίησαν και προς τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ευρ. Στεφάνου, αναφέρονται στις συνθήκες κάτω από τις οποίες κλήθηκαν να εκτελέσουν το έργο της διεξαγωγής των εκλογών στα νέα Συμβούλια Διοίκησης.

Τα μέλη της επιτροπής κάνουν λόγο για παρεμπόδιση των εκλογών από ομάδες φοιτητών, αλλά και ορισμένων καθηγητών του Ιδρύματος.

Επιρρίπτουν δε ευθύνες στον πρύτανη ο οποίος -όπως τονίζουν- βασίστηκε στο σκεπτικό ότι «η ευθύνη της πρυτανείας εξαντλείται στην εξασφάλιση των τυπικών διαδικασιών της εκλογής (γραμματεία, εκλογικοί κατάλογοι, σφραγίδες κ.λπ.) και δεν έχει καμία ευθύνη για ό,τι μπορεί να συμβεί την ημέρα των εκλογών».

Οι καθηγητές της οργανωτικής επιτροπής επισημαίνουν ότι μέχρι σήμερα κανένα πανεπιστήμιο δεν έχει καταφέρει να διεξαγάγει εκλογές, είτε γιατί παρεμποδίστηκαν από συγκεντρωμένα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας είτε γιατί αναβλήθηκαν επανειλημμένα, ή γιατί παραιτήθηκαν κάποιοι υποψήφιοι, ή γιατί δεν υπήρχαν αρκετοί, ή γιατί καθυστέρησε η έκδοση της διαπιστωτικής πράξης κ.λπ.

Την παραίτησή της είχε υποβάλει προχθές και η επιτροπή του ΑΠΘ, καθώς και στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο δεν κατέστη εφικτό να πραγματοποιηθούν οι εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη σημερινή συνάντηση των πρυτάνεων με τον Γιώργο Μπαμπινιώτη συμφωνήθηκε η συνέχιση του διαλόγου για το νόμο πλαίσιο.

Ο νέος υπουργός Παιδείας τόνισε ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με τη διεξαγωγή των εκλογών, ενώ επανέλαβε ότι είναι αναγκαία η εφαρμογή του νόμου, αφήνοντας όμως «παράθυρο» για βελτιώσεις.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.