ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΜΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ

Με πιστωτικές κάρτες αναγκάζονται να εξοφλούν τους φόρους τους οι φορολογούμενοι, λόγω της έλλειψη ρευστότητας.

Στα γκισέ της εφορίες προσέρχονται πλέον με τις πιστωτικές τους κάρτες, αντί των μετρητών ή των επιταγών που χρησιμοποιούσαν μέχρι σήμερα. Το φαινόμενο αυτό έχει ενταθεί του τελευταίους μήνες εξαιτίας της οικονομικής δυσπραγίας που βιώνουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Μάλιστα σε ΔΟΥ των Βορείων Προαστίων, φορολογούμενος αναγκάστηκε να δώσει τρεις κάρτες διότι οι προηγούμενες δύο δεν γίνονταν δεκτές.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι το φαινόμενο αυτό θα ενταθεί ακόμη περισσότερου τους επόμενους μήνες, κυρίως δε το καλοκαίρι. Από τον Ιούλιο μέχρι και το τέλος του έτους οι φορολογούμενοι (φυσικά και νομικά πρόσωπα) θα λάβουν το πολυεκκαθαριστικό της εφορίας που θα περιλαμβάνει την εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος και το φόρο εισοδήματος. Ο «φουσκωμένος» λογαριασμός της εφορίας θα αναγκάσει πολλούς φορολογούμενους να πληρώνουν αποκλειστικά με πιστωτικές κάρτες, ενώ αρκετοί δεν θα καταφέρουν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Όσοι δεν καταφέρουν να πληρώσουν τους αναλογούντες φόρους θα μπουν στον «Τειρεσία» της εφορίας και το χρέος τους θα καταστεί αυτομάτως ληξιπρόθεσμο, το οποίο δεν θα μπορεί να ρυθμιστεί σε δόσεις. Με βάση και το τελευταίο μνημόνιο απαγορεύονται ρητά οι ευνοϊκές ρυθμίσεις (περαίωση ανέλεγκτων υποθέσεων και ληξιπρόθεσμων οφειλών). Πλέον με τις τελευταίες εντολές του υπουργείου Οικονομικών όλες οι εφορίες ακόμα και μικρά χρέη θα ενεργοποιούν τη νομοθεσία που προβλέπει αναγκαστικά μέτρα για τη διασφάλιση των συμφερόντων του δημοσίου. Οι φορολογούμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις μισθών και συντάξεων ακόμα και περιουσιακών στοιχείων

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.