ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, ΑΛΛΑ ...ΠΛΑΣΤΑ

Περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ, σε πλαστά χαρτονομίσματα, είχε στις αποσκευές του 26χρονος από την Νέα Γουινέα που συνελήφθη στη Σάμο. 

Ο νεαρός που αποβιβάστηκε στο νησί από το πλοίο «Ιεράπετρα» είχε πάνω του πλαστά χαρτονομίσματα αξίας 108.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50, των 100 και των 500 ευρώ, έτοιμα να διοχετευτούν στην αγορά. Οι λιμενικοί εντόπισαν επίσης άλλα 890.000 ευρώ σε δεσμίδες των 500 ευρώ. Τα χαρτονομίσματα αυτά όμως χρειάζονταν περαιτέρω επεξεργασία πριν διοχετευτούν και αυτά στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, ο αλλοδαπός έμενε κατά το παρελθόν στην Σάμο, σε σπίτι κοντά στο κέντρο της πόλης. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει αρκετές προσαγωγές και ελέγχονται πληροφορίες που μπορεί να οδηγήσουν Αστυνομία και Λιμενικό στον εντοπισμό του εργαστηρίου, όπου πιθανότατα ο αλλοδαπός και οι συνεργάτες του θα ετοίμαζαν τα υπόλοιπα πλαστά χαρτονομίσματα που είχε στις αποσκευές του την ώρα που συνελήφθη. Οι έρευνες εστιάζονται και στην αποκάλυψη και των υπολοίπων μελών που πιθανόν να ανήκουν στο κύκλωμα, καθώς επίσης και για το αν τα μέλη του συνδέονται με άλλες παράνομες δραστηριότητες.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.